05 Φεβρουαρίου, 2010

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 4/2/2010.

image

Τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύης» στην οδό Σοφοκλέους, επισκέφτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτατος έφτασε στα συσσίτια στις 15:35, όπου έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου. Αξίζει να αναφερθεί, ότι αμέσως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έκαναν βόλτα ανάμεσα στους απόρους και συνομίλησαν μαζί τους. Εκεί ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, μίλησε με διάφορους απόρους και αστέγους, ο κ. Βαρθολομαίος τους ρωτούσε από πού είναι και του απαντούσαν από το Πακιστάν, το Ιράν και άλλες χώρες.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μοίρασε ο ίδιος μερίδες φαγητού, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Εκεί ήταν και τα παιδιά του Κολεγίου Αθηνών τα οποία βοήθησαν στο μοίρασμα του φαγητού, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης τα ευλόγησε και τα ευχαρίστησε, τονίζοντας ότι «είναι εκπληκτικό νέα παιδιά να βοηθούν σε μια τέτοια πρωτοβουλία και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι ευγνώμων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος οδήγησε τα βήματα μου και να δω το τεράστιο και άξιο κοινωνικό έργο, που επιτελείτε από την Εκκλησία της  Ελλάδος». «Είδα στα μάτια των ανθρώπων τον πόνο, αλλά και την ανακούφιση από την θαλπωρή της Εκκλησίας. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου, στον Αρχιεπίσκοπο για αυτήν την Χριστιανική πρωτοβουλία να περιθάλψει τους ενδεείς αδελφούς μας». «Η Εκκλησία συνέχισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει το σεβασμό προς το ανθρώπινο πρόσωπο και την αξιοπρέπεια, με αγάπη και διακριτικότητα χωρίς να ταπεινώνει και να εξευτελίζει τους συνανθρώπους μας. Αποχωρώ συγκλονισμένος, από αυτά που είδα και έζησα».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι διαφορετικό να κάθεσαι από τον καναπέ του σπιτιού σου και τις τηλεοράσεις, και είναι διαφορετικό να έρχεσαι εδώ να ζεις μ΄ αυτούς τους ανθρώπους και να καταλαβαίνεις το πραγματικό νόημα της ζωής και της Εκκλησίας»..

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης, ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακλαμάνη, τον κ. Δήμτσα και τον κ. Σκιαδά και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παπανικολάου.

Ο Παναγιώτατος αναχωρώντας από τον χώρο του συσσιτίου εξέφρασε τα συγχαρητήρια του, προς τον Αρχιεπίσκοπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: