04 Φεβρουαρίου, 2010

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ 4/2/2010.

dsc03100_thumb_medium380_0

Την Ιερά Αρχιεπίσκοπη Αθηνών επισκέφθηκε στις 13.00 μμ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά της τιμίας συνοδείας Του.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Α. Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παπανικολάου καθώς και Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αμέσως μετά, οι δύο Προκαθήμενοι κατευθύνθηκαν προς το Γραφείο του Μακαριωτάτου, όπου εκεί είχαν 45λεπτή συνομιλία. Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν, στην αίθουσα του Θρόνου της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος  καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Όλες αυτές τις ημέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να σας έχουμε κοντά μας και να μας διδάξατε τόσα πολλά. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, αυτό που σας έχουμε πει πάρα πολλές φορές: «Παναγιώτατε, να νιώθετε ότι εδώ είναι το σπίτι σας, όπως και εμείς νιώθουμε το ίδιο όταν ερχόμαστε στο Φανάρι".

"Πάντοτε ο λόγος σας είναι βαθύτατος, αλλά όλες αυτές τις ημέρες μας ωφελήσατε πνευματικά, όλες οι ομιλίες σας ήταν ενδιαφέρουσες. Περισσότερο η ομιλία σας, για το περιβάλλον, αλλά και η ερμηνεία και η βαθύτατη σκέψη σας. Θαύμασα όλες τις ομιλίες σας, ιδιαίτερα στο Τεχνικό σχολείο της Καλαμάτας, αλλά και χθες το βράδυ στην Ακαδημία Αθηνών», συνέχισε τονίζοντας ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Απ΄ όλα Παναγιώτατε που είπατε, μου έμεινε αυτό που αναφέρατε, ότι «όποιος ρυπαίνει το περιβάλλον αμαρτάνει» και μέσα στις πολλές αμαρτίες που κάνουμε, πιστεύω θα είναι μια από τις μεγαλύτερες» κατέληξε.

Από την πλευρά  του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων τόνισε:«Νιώθω ιδιαιτέρα ικανοποίηση και συγκίνηση, που ήκουσα τους λόγους σας καλωσορίσματος, τους οποίους απευθύνατε προς εμένα εδώ στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σας».

«Είναι μια επίσκεψη όχι εθιμοτυπική η οποία προβλέπεται η επιβάλλεται από το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο αλλά αδελφική, αδελφού προς αδελφό και η οποία δίνει εις τον ομιλούντα να μεταφέρει προς εσάς προσωπικώς και την Εκκλησία της Ελλάδος, την στοργήν και την αγάπην, τον ασπασμόν και την τιμήν της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας».

Κλείνοντας, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μεταξύ άλλων τόνισε: «Με την Μακαριότητά σας, μας συνδέουν παλαιοί αδελφικοί δεσμοί και όχι απλώς φιλικοί. Οι οποίοι συνεχίζονται κατά την κοινή πορεία μας, εν τη διακονία της Εκκλησίας μας και του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: