28 Νοεμβρίου, 2009

Η Μ.Κ.Ο.Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος κόντα στους πρόσφυγες της Λέσβου.

news_photos_solidarity_logo

Κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστή Δήμτσα, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια  στις 27/11/2009 για τους πρόσφυγες, αποτελούμενη από τρόφιμα και είδη ένδυσης στην Αγιάσο και στην Καλλονή της Λέσβου. Αρχικώς πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «η Θεομήτωρ», όπου φιλοξενούνται ανήλικοι πρόσφυγες έως 18 ετών και παρεδόθη ποσότητα ρουχισμού.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ''Αλληλεγγύης'' κ. Κωστής Δήμτσας συνοδευόμενος από τον Ιερέα της Ι.Μ. Μηθύμνης, π. Ευστράτιο Δήμου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Απόστολο Αθηναίο και παρουσία του προσωπικού, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί όλους τους χώρους του Ιδρύματος (ιατρείο, εργαστήριο, αίθουσα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας κ.α.) και να λάβει γνώση όλων των δραστηριοτήτων των ανηλίκων προσφύγων που φιλοξενούνται.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ότι θα υπάρξουν άμεσα κοινές δράσεις της Εκκλησίας και της Πολιτείας για την ανακούφιση των παιδιών που προσπαθούν να βρουν μία νέα ζωή. Στη συνέχεια ο κ. Δήμτσας επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, δηλώνοντας την στήριξη και την αρωγή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», όπου κι αν αυτή απαιτείται.

Αμέσως μετά παρεδόθη ποσότητα τροφίμων στα γραφεία της Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ», στην Καλλονή Λέσβου. Μετέπειτα ο κ. Δήμτσας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κεραμίου, όπου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με την Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ».

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωστής Δήμτσας, όσο και ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ», Ιερέας Ευστράτιος Δήμου, οριοθέτησαν το πλαίσιο συνεργασίας με ορόσημο την συνεχή αρωγή και υποστήριξη αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου, φυλής και πατρίδας και τον προγραμματισμό από κοινού εκστρατειών με γνώμονα την υλοποίηση ουσιαστικού κοινωνικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: