02 Νοεμβρίου, 2009

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Μητρόπολη Πύργου για τη χειροτονία του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου 2/11/2009.

ieronimos zakinthos

Εχθές 1/11/2009 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου ετελέσθη το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία καθώς και η χειροτονία του Εφημισμένου Βοηθού Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου Μπαχού προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος αφού εξήρε το έργο του τοπικού Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερμανού στην σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες ηλικιωμένοι, και επισήμανε ότι αν αυτά δεν μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και για διαφόρους λόγους χρειαστεί να κλείσουν, τότε οι γέροντες που φιλοξενούνται σε αυτά θα μείνουν χωρίς στέγη.

«Πού θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αυτά τα προβλήματα; αναρωτήθηκε. Αραγε η κοινωνία μας, είτε αυτό λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε λέγεται Νομαρχία είτε λέγεται πολιτεία γενικότερα, είναι έτοιμη να αγκαλιάσει αυτό το έργο και να δώσει μια τέτοια διαβίωση σ' αυτούς τους ανθρώπους κι ένα αξιοπρεπές τέλος, όπως τους αξίζει, ή θα δημιουργηθεί το αδιέξοδο;».

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος, ανέφερε ότι ακούει να πετροβολούν τον χώρο της Εκκλησίας με διάφορα συνθήματα, παίρνοντας αφορμή οπωσδήποτε από «μερικές εκτροπές». Διερωτήθηκε, όμως, γιατί «να μη βλέπουμε το μεγάλο το έργο και σταματάμε σε μικρά, τα οποία μας σκανδαλίζουν, μας πονάνε αλλά είναι ανθρώπινα;».

«Πικραινόμαστε, ξέρετε, είπε όταν γίνονται επιθέσεις ή όταν μας φοβερίζουν ότι θα μας αφαιρέσουν χρήματα· και τι σημαίνει αυτό; Θα αφαιρεθούν από το έργο εδώ, και έτσι απλά θα κοπούν από την εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: