19 Μαΐου, 2009

Μνημόνιο συνεργασίας της Αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 19/5/2009.

mnimonio_allilegii


Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας υπεγράφη τη Δευτέρα 18/5 μεταξύ της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial.


Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων περιλαμβάνει αλληλοενημέρωση για τη συλλογή στοιχείων, αναφορικά με την εκτίμηση μίας κατάστασης, των συνεπειών μίας καταστροφής, τον συντονισμό ενεργειών υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματέιας Πολιτικής Προστασίας, τη δυνατότητα από κοινού διοργάνωσης ημερίδων, διαλέξεων, εκθέσεων, εκδηλώσεων, αλλά και από κοινού εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων νια την ικανότητα απόκρισης και πρόληψης ανα κατηγορία κινδύνου.


Δυνατότητα από μέρους της Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις για την υλική και πνευματική συμπαράσταση των πληγέντων μίας καταστροφής, αποστολή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για ψυχολογική υποστήριξη και διάθεση ολών των Κέντρων Ημέρας Υγείας και των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, ξενώνων, στις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης, αξιοποίηση από κοινού εθελοντικού δικτύου, ανάληψη εθελοντικών επιδοτούμενων προγραμμάτων και άλλες πρωτοβουλίες που σταδιακά θα διαμορφώνονται σε στρατηγικές για την ουσιαστική αντιμετώπιση ενός κοινωνικού προβλήματος. Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη, Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, λοιπών φορέων και υπηρεσιών.


Το Μνημόνιο υπέγραψαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προαστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: