21 Δεκεμβρίου, 2008

Τις φυλακές ανηλίκων επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος (19/12/2008)


Τις φυλακές ανηλίκων στην Αυλώνα, επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, όπου μοίρασε σε όλα τα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα.


Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αφού μοίρασε τα δώρα επισήμανε πως « ο χώρος των φυλακών, είναι χώρος δοκιμασίας και πίκρας, γιατί πάντα η στέρηση της ελευθερίας πονά.»

Ακόμη ο Μακαριώτατος πρόσθεσε « όμως δεν πρέπει να απογοητευόμαστε από μια αστοχία της ζωής. Με πολύ αγώνα, μπορεί να κερδηθεί αυτό που χάθηκε.»


Επίσης ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε τη στενή συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για την ανακούφιση των κρατουμένων, ωστόσο τόνισε ότι, τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να αγωνιστούν.


Ο Διευθυντής των φυλακών Παντελής Τσούκας από την πλευρά του επισήμανε και εκείνος τη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας και τόνισε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με εξάρτηση από ουσίες είναι ότι ενώ απαλλάσσονται από την εξάρτηση μην έχοντας όμως στηρίγματα στην κοινωνία ή στο προσωπικό τους περιβάλλον, ξαναπέφτουν στα ναρκωτικά.»


Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα σχέδια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, είναι να λειτουργήσει ένα ειδικό ίδρυμα γι’ αυτά τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: