18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΙΛΟΤΙΚΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ LOCKER ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και μίλησε για lockers στα σχολεία, όπου θα τοποθετούνται τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την δέσμευση της κυβέρνησης για την απαγόρευση στη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στη τσάντα. Δεν είναι απλά μία προσδοκία. Και φυσικά το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε μια πρώτη αποβολή. Αυτό δεν είναι το ζήτημα.

Το ζήτημα να αντιληφθούμε όλοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γονείς πρώτοι και πάνω απ’ όλα και τα ίδια τα παιδιά, ότι αυτό τελικά βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία. Γι’ αυτό και θέλουμε τους συλλόγους γονέων σύμμαχους σε αυτή την προσπάθεια και γιατί όχι, να πάμε και κάποια βήματα παραπέρα.

Έχω συζητήσει με τον Υπουργό Παιδείας και είναι πολύ θετικός αν υπάρχουν τέτοια αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε locker, σε πρώτη φάση σε ένα πεπερασμένο αριθμό σχολείων πιλοτικά, ώστε τα παιδιά να μπορούν να κλειδώνουν τα κινητά τους όταν πηγαίνουν στο σχολείο και να τα παίρνουν όταν φεύγουν. Είναι σημαντικό όμως αυτές οι δράσεις να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας. 

Και επειδή το μέτρο αυτό έχει πολύ μεγάλη αποδοχή, είναι στοίχημα όλων μας να κερδίσουμε και να μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη. Όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «μακάρι όλοι να το κατανοήσουν ότι είναι για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας και τελικά και των ίδιων των παιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: