16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ;

Τρία ενδεχόμενα εξετάζονται

για τον έκπτωτο πρόεδρο

Στο σημείο όπου έχει φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πήχυς των προσδοκιών αυτή τη στιγμή, είναι πολύ χαμηλά.  Υπό αυτή την έννοια η ικανοποίηση σε στελέχη του "πρώτης γραμμής" οτι η παρουσία στη ΔΕΘ και η εμφάνιση του κόμματος ( και του Ν. Παππά στη συνέντευξη Τύπου) ήταν "πολύ καλή" και "επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε κόμμα", είναι μάλλον κατανοητή. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως, φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και λίγο πριν από την έναρξη της συνέτευξης Τύπου, δια αλληλογραφίας: Πρώτα με τη "διαρροή" ότι ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε δώσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για διοικητικά και οικονομικά ζητήματα μετά την έκπτωσή του από την προεδρία και έπειτα με Δελτίο Τύπου από τον νομικό του σύμβουλο κ. Πελέκη. 

Τι δηλοί αυτό πρακτικά; 

- Άνευ σημασίας, λένε στελέχη της νέας πλειοψηφίας ( τους 87 που έγιναν 100). Αποκαλύπτει απλώς πόσο ακατάλληλος είναι για πρόεδρος του κόμματος. Ίσως και ...μέλος.: "Δεν έχει ξαναγίνει πρώην πρόεδρος κόμματος να αντιδικεί με το ίδιο του το κόμμα", σχολίασε στο Capital.gr, επιφανές στέλεχος της νέας πλειοψηφίας.Αμφισβητεί de facto τη νομιμότητα της καθαίρεσής του, απαντούν πηγές, δίπλα στον τέως πρόεδρο. 

Και τώρα τι;

Καταρχάς ο Στέφανος Κασσελάκης -δια διαρροών - κρατά "ζεστο" το σενάριο να ξαναβάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  Μένει προσεχώς ( ακόμη και σήμερα- αύριο, αναφέρουν πληροφορίες), να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και επίσημα. 

Από το κόμμα πάντως, διαμηνύεται πως όλα τα σενάρια για το, μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ορθάνοιχτα, παρότι χθες ο Ν. Παππάς, έσπευσε ερωτηθείς σχετικά να "κλείσει" το θέμα ενδεχόμενης διαγραφής του. Σύμφωνα με πηγές της νέας πλειοψηφίας, αυτή τη στιγμή στο "τραπέζι" των συζητήσεων, είναι τρία ενδεχόμενα - απόψεις

1.Ανεξαρτήτως του  πώς θα κινηθεί ο ίδιος, ό,τι και αν πράξει, ακόμη και αν ...σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα Δικαστήρια, να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος."Ας τον αποδοκιμάσει η βάση", είναι το μότο αυτής της θέσης. 

2.Να απορριφθεί η υποψηφιότητά του, με επιχειρήματα που ο ίδιος εφοδιάζει στους υποστηρικτές αυτης της άποψης: Αμφισβήτηση των Οργάνων, κινήσεις "εχθροπάθειας" προς το κόμμα του. Αυτή την άποψη διατύπωσε δημόσια χθες, ο Γιάννης Ραγκούσης. 

3.Να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής. Η σχετική συζήτηση άνοιξε στην πρόσφατη ΠΓ από την Όλγα Γεροβασίλη αλλά αποφάσεις οριστικές δεν πάρθηκαν. 

Αυτό περιέγραψε ωστόσο χθες η Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της, όταν ρωτήθηκε εάν συντρέχουν λόγοι παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ασφαλώς και συντρέχουν είπε η βουλευτής Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: