11 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΟΠΛΑ

Όπως φαίνεται, η προώθηση του Ουκρανικού Στρατού στο μητροπολιτικό έδαφος της Ρωσίας και στα βόρεια σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας αποσκοπεί κυρίως στην ανταλλαγή του κατεχόμενου από τη Ρωσία, από το 2012, πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια με το κατεχόμενο από την Ουκρανία πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζούλτσα. Ήδη όμως ο Ρωσικός Στρατός ανακαταλαμβάνει την περιοχή πλησίον της Ζούλτσα προωθώντας ειδικές δυνάμεις κομάντο.

Η μικρή κατάληψη ρωσικής περιοχής από τον Ουκρανικό Στρατό και οι βομβαρδισμοί διαφόρων ρωσικών κτιρίων βέβαια έγιναν με νέα νατοϊκά όπλα και πιθανώς από ορισμένους Ουκρανούς που έχουν εκπαιδευθεί κυρίως από Βρετανούς και Αμερικανούς. Ελπίζουμε ότι δεν συμμετείχαν στην εκπαίδευσή τους έλληνες και τούρκοι εκπαιδευτές.

Βέβαια, μετά τη συμφωνηθείσα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αποστολή F-16 και άλλων αεροπλάνων και ανταλλακτικών στην Τουρκία σύντομα θα φανεί η λυκοφιλία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Με την αποστολή και από την Ελλάδα όπλων και εκπαιδευτών μπλεχθήκαμε στο Ουκρανικό, όπως επίσης στο Ισραηλινοπαλαιστινιακό, με τη φιλοϊσραηλινή πολιτική που ακολουθούμε, λόγω ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Η παραχώρηση του αεροπορικού κέ­ντρου Καλαμάτας, πάλι με εντολές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στους Ισραηλινούς, προκειμένου αυτοί να εκπαιδεύσουν ισραηλινούς πιλότους όπως και πιλότους άλλων κρατών σε θέματα τεχνολογίας για τους νέους τύπους αεροσκαφών, είναι ό,τι χειρότερο. Η προώθηση Ουκρανών στη Ρωσία και η προπαγάνδα του ουκρανού Προέδρου για το κατόρθωμά του σύντομα θα διαλυθούν στον αέρα!

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μάλιστα δήλωσε ότι σύντομα ο Ρωσικός Στρατός θα διαλύσει το Κίεβο! Πριν από κάποιες μέρες, ο ουκρανός Πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του κατέθεσαν στεφάνι μπροστά στις φωτογραφίες χιλιάδων Ουκρανών, θανόντων στις εχθροπραξίες μεταξύ ουκρανών και ρώσων στρατιωτών, όλων νέων παιδιών. Υπεύθυνος για τους θανάτους αυτούς δεν είναι άλλος από τον ουκρανό Πρόεδρο, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει καθεστώς αυτονομίας στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας και θέλει να εντάξει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, κάτι που ήταν προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός νέου ουκρανικού κράτους!

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει θέσει στη διάθεση του Ισραήλ, ύστερα από μυστικές συμφωνίες που έκανε μαζί του, όλα τα αεροδρόμια της ελεύθερης Κύπρου, κάτι το οποίο έχουν κάνει και οι Βρετανοί, όσον αφορά τα αεροδρόμιά τους στις βρετανικές βάσεις Ακρωτήρι και Δεκέλεια. Σε περίπτωση βομβαρδισμού της Χάιφας από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ θα μείνει χωρίς λιμάνι και θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τους κυπριακούς λιμένες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον της Κύπρου από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, οπότε στην περίπτωση αυτή θα εμπλακεί και η Ελλάδα, υποστηρίζοντας την Κύπρο. Επίσης, σε περίπτωση επεμβάσεως της αμερικανικής βάσης στην Αλεξάνδρεια και της νατοϊκής στη Σούδα στην όλη ιστορία θα εμπλακεί και η Ελλάδα. Και όλα αυτά προκειμένου να υποστηρίξουμε τους ισραηλινούς δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού, οι οποίοι έχουν ήδη σκοτώσει 40.000 παλαιστινίους αμάχους, παιδιά, γυναίκες, γέρους και νέους.

Η Τουρκία, προς το παρόν τουλάχιστον, καταδικάζει το Ισραήλ, όμως γύρω από το Ισραήλ υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων (αμερικανικά αεροπλανοφόρα με εκατοντάδες όπλα, αεροπλάνα και 5.000 πεζοναύτες σε καθένα από αυτά), προς υπεράσπιση των Ισραηλινών και του χασάπη ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να προσαχθεί σε δίκη για γενοκτονία των Παλαιστινίων. Όπως είχαν πράξει οι Ισραηλινοί με την αρπαγή από την Αργεντινή του γερμανού εγκληματία Άιχμαν.

Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να προσαχθεί και ο ισραηλινός πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών, κάτι που έχει ήδη αποφασισθεί. Επίσης, θα πρέπει να διακοπεί αμέσως η τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, που γίνεται μία στην Κύπρο, μία στο Ισραήλ και μία στην Ελλάδα.

Οι συνεχόμενες συναντήσεις στο Κάιρο μεταξύ ΗΠΑ, Αιγύπτου, Κατάρ και Ισραήλ για την επίλυση του Ισραηλινοπαλαιστινιακού δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία, αφού το Ισραήλ ζητά, δικαίως, την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, με ταυτόχρονη απελευθέρωση παλαιστινίων από τις φυλακές του Ισραήλ, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο στη Γάζα και τους βομβαρδισμούς εναντίον της Χεζ­μπολάχ στον Λίβανο, και όχι μόνο. Αυτό που γίνεται στο Κάιρο δεν λέγεται διπλωματία, είναι απλώς μια τραγωδία, αφενός σε βάρος των ομήρων και αφετέρου σε βάρος των αμάχων Παλαιστινίων, οι οποίοι δολοφονούνται κάθε μέρα από τους Ισραηλινούς.

Ο υποψήφιος για την αμερικανική Προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έχει τονίσει ότι μέσα σε μία μέρα θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο Ισραήλ. Μακάρι! Αν εκλεγεί όμως η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, θα συνεχίσει την πολιτική του νυν Προέδρου Μπάιντεν. Εν συντομία, αυτή είναι η όλη κατάσταση, στην οποία μας έχει μπλέξει ο έλληνας πρωθυπουργός με εντολές ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Όσον αφορά την αποστολή μονάδας ΜΑΤ στο Άγιο Όρος, ώστε να επέμβει σε διαμάχες μεταξύ μοναχών, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί. Μάλλον και αυτό γίνεται με εντολές ΝΑΤΟ και ΕΕ, προκειμένου να εκδιωχθούν ρώσοι μοναχοί και να αντικατασταθούν από ουκρανούς μοναχούς! Αυτό σίγουρα θα το ήθελε ο ουκρανός Πρόεδρος, αν και οι ορθόδοξοι Ουκρανοί προστρέχουν ακόμη σε ρωσικά μοναστήρια, αφού επιθυμούν η Ουκρανία να ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας και όχι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνστα­ντινουπόλεως.

Κάτι που δέχθηκε ευχαρίστως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πρέπει να ανακαλέσει άμεσα. Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους μήπως θα έπρεπε να καλέσει στο Άγιο Όρος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Ρώσο Πατριάρχη, προκειμένου να επανέλθει η φιλία μεταξύ των δύο Εκκλησιών, πράγμα που συμφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα και όλες τις ορθόδοξες χώρες;

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν τα βλέπει αυτά; Μήπως θα έπρεπε να υπενθυμίσει, μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον έλληνα πρωθυπουργό τους κινδύνους για την Ελλάδα από μια εμπλοκή της σε άγνωστους δρόμους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: