24 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΕΣΒΟΣ: ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 27 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Στον εντοπισμό 27 αλλοδαπών και τη σύλληψη του διακινητή τους προχώρησε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης μετά από επεισοδιακή καταδίωξη που προηγήθηκε της βύθισης ενός σκάφους που τους μετέφερε. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ενημερώθηκε το Λιμενικό ότι εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τις ελληνικές ακτές, στη θαλάσσια περιοχή της Συκαμιάς Λέσβου.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων στην περιοχή της Συκαμιάς. Ο χειριστής του Τ/Χ, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές, δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την επακούμβηση του με το ΠΛΣ και την ακινητοποίηση του.

Ο χειριστής του σκάφους περισυνελέγη από το πλήρωμα του ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου παραδόθηκε σε στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, ενώ το Τ/Χ σκάφος βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. Στη συνέχεια, στελέχη της ΕΛ.Α.Σ εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Συκαμιάς, 27 αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, ως ο διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: