12 Αυγούστου, 2024

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σε κατάσταση…κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής παραμένει ανεξέλεγκτη. Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί συνολικά 32 εναέρια μέσα. Πρόκειται για 17 ελικόπτερα και 15 αεροσκάφη, που επιχειρούν σε δυο κύκλους, με τις καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους να επιτείνουν την αγωνία, τη στιγμή που το μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνάει τα 20 χιλιόμετρα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα βόρεια και ανατολικά του νομού οδήγησε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα από τα Χανιά, όπου βρισκόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τους στενούς συνεργάτες του, όσο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει ήδη οι συσκέψεις, υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να επισκεφθεί και το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων.

Στην Ηρώδου Αττικού 19 παρόντες είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, στο Μαρούσι, βρίσκεται ο διευθυντής διαχείρισης κρίσεων, Γιώργος Ευθυμίου.

Στο ΕΣΚΕΔΙΚ ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενημερώθηκε για τη εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα, θα ακολουθήσουν δηλώσεις για την πορεία της πυρκαγιάς και τις ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: