17 Αυγούστου, 2024

ΛΙΒΑΝΟΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΝΑΜΠΑΤΙΓΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών, στην πόλη Ναμπατίγια του νοτίου Λιβάνου, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα πλέον ανέρχεται σε τουλάχιστον 10, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι πέντε. Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Τα θύματα ήταν όλα Σύροι πολίτες, μετέδωσε το NNA προσθέτοντας ότι ο τελικός απολογισμός της επίθεσης θα ανακοινωθεί μετά τη διεξαγωγή τεστ DNA για την αναγνώριση των θυμάτων. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χεζμπολάχ.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε μετά τη διακοπή χθες, Παρασκευή των συνομιλιών μεταξύ της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ στην Ντόχα για κατάπαυση του πυρός, ενώ οι διαπραγματευτές πρόκειται να συναντηθούν και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή, αφού πλήγμα ρουκέτας, για το οποίο κατηγορείται η Χεζμπολάχ, σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ απάντησε με το φόνο κορυφαίου διοικητή της Χεζμπολάχ στα προάστια της Βηρυτού. Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι θα απαντήσει στο Ισραήλ, όπως έχει δηλώσει ότι θα κάνει και το Ιράν για το φόνο στην Τεχεράνη του πολιτικού αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: