23 Ιουλίου, 2024

ΗΠΑ: «ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ»

Η ρητορική και τα έργα του Τραμπ 

εμπνέουν τους Ρεπουμπλικάνους

Μόλις μια εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, και αφού ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως έκανε «λάθος» όταν είπε πως ο πρώην Πρόεδρος πρέπει να μπει στο «στόχαστρο», ένας ομιλητής σε συγκέντρωση του Τζέι Ντι Βανς μίλησε για «εμφύλιο» σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τις εκλογές.

«Φοβάμαι ότι αν χάσουμε αυτή τη φορά, θα χρειαστεί ένας εμφύλιος πόλεμος για να σωθεί η χώρα», δήλωσε ο Τζορτζ Λανγκ, γερουσιαστής της πολιτείας του Οχάιο από την περιοχή του Σινσινάτι, λίγο πριν ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Τζέι Ντι Βανς, ανέβει στη σκηνή στην πρώτη του ατομική συγκέντρωση στο Μίντλταουν, τη γενέτειρά του.

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν απάντησαν στα ερωτήματα της Huffing Post σχετικά με τα σχόλια του Λανγκ, αλλά περίπου μισή ώρα αργότερα, ο Λανγκ ζήτησε συγγνώμη σε μια ανάρτηση που έκανε στο Χ.

«Λυπάμαι για τα διχαστικά σχόλια που έκανα μέσα στον ενθουσιασμό της στιγμής στη σκηνή. Ειδικά υπό το φως της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει όλοι να προσέχουμε τι λέγεται σε πολιτικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και εμού», έγραψε.

Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, η οποία είναι πλέον η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών εν μέσω της αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, έσπευσε να σημειώσει ότι οι εκκλήσεις για βία δεν είναι κάτι καινούργιο στις εκδηλώσεις του Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζέι Ντι Βανς διεξάγουν μια εκστρατεία που σπέρνει ανοιχτά το μίσος και υπόσχεται εκδίκηση κατά των πολιτικών τους αντιπάλων», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της Χάρις, Αμάρ Μούσα. «Είναι χαρακτηριστικό, όχι σφάλμα, της εκστρατείας τους και του μηνύματός τους προς τον αμερικανικό λαό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος εξουσιοδοτήθηκε να προβλέψει έναν εμφύλιο πόλεμο, ενώ παρουσίαζε τους υποψηφίους» Η Huffing Post υπενθυμίζει, ότι ο Τραμπ ενθάρρυνε συστηματικά τους υποστηρικτές του να ξυλοκοπούν διαδηλωτές από οργανώσεις και δημοκρατικούς που έρχονταν στις εκδηλώσεις του Ως πρόεδρος, ήθελε οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου και ο στρατός να πυροβολούν διαδηλωτές και ανθρώπους που περνούν παράνομα τα σύνορα.

Στη συγκέντρωσή του κοντά στον Λευκό Οίκο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ήθελε η Μυστική Υπηρεσία να επιτρέπει σε ανθρώπους που έφεραν όπλα να εισέρχονται στην περίμετρο ασφαλείας, αποκαλώντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πόλη εκείνη την ημέρα «δικούς μου» ανθρώπους που δεν θα τον πείραζαν. 

Στη συνέχεια, όταν ο όχλος του επιτέθηκε στο Καπιτώλιο και σε εκατοντάδες αστυνομικούς, ο Τραμπ παρακολουθούσε αμέτοχος και δεν προσπάθησε να σταματήσει τα επεισόδια μέχρι που έγινε σαφές ότι η αστυνομία και η Εθνοφρουρά είχαν ανακτήσει τον έλεγχο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αρέσκεται επίσης να χρησιμοποιεί προσβλητικές ως και απροκάλυπτα υβριστικές εκφράσεις όταν αναφέρεται στους αντιπάλους του, έδωσε μια γεύση στους οπαδούς του, σε εμφάνισή του στο Μίσιγκαν προχθές Σάββατο, για το τι πρέπει να περιμένει η Κάμαλα Χάρις το προσεχές διάστημα «Τη λέω ‘Κάμαλα που κακαρίζει’. Την έχετε ακούσει να γελάει; Είναι τρελή. Μπορείς να καταλάβεις πολλά από το πώς γελάει κανείς. Είναι τρελή—είναι θεοπάλαβη», πέταξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: