18 Ιουλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Αλλά τρέμει να διαγράψει τον Πολάκη

Μια και μοναδική φορά είχε βρεθεί ο Παύλος Πολάκης στα πρόθυρα της έξωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν επί Αλέξη Τσίπρα , Φεβρουάριος του 2023, λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, όταν ο χανιώτης βουλευτής ξεπέρασε σε ...αψάδα - ακόμη και τα εξαιρετικά χαλαρά για την περίπτωσή του- όρια: Αμφισβήτησε τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκβιάζοντάς τον ανοιχτά:

Ιστορία παλιά

Το κόψιμο της υποψηφιότητας Χαιρετάκη στα Χανιά ( φίλου του ) που ήθελε πάση θυσία στο ψηφοδέλτιο για να "κοντύνει" τον Γιώργο Σταθάκη, τον είχε εξαγριώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να απειλήσει πως εάν δε τοποθετηθεί ο εν λόγω στα ψηφοδέλτια, τότε θα αποχωρούσε και ο ίδιος. "Στο καλό", του είχε απαντήσει ο Αλ. Τσίπρας και του έδειξε τον δρόμο της εξόδου.

Λίγο πριν από τις εκλογές όμως, σύσσωμη η Πολιτική Γραμματεία, εξέδωσε "συγχωροχάρτι" και τον ξαναμάζεψε πίσω. Ήταν ο όλος ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνος για την υπαναχώρηση. Μαζί και τα στελέχη της "Ομπρέλας" που έφυγαν νωρίς επί Κασσελάκη και δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά.

Οι κατά Κασσελάκη και Πολάκη... υπονομευτές!

Ουκ ολίγοι, λίγο καιρό μετά, ολοφύρονταν για το πισωγύρισμα: Δεν έπρεπε να έχουμε κάνει πίσω. Στην επόμενη "δραματική στροφή", όταν ο Αλ. Τσίπρας παραιτήθηκε και άνοιξε η κούρσα διαδοχής, ο Π. Πολάκης έγινε ο πολιτικός μέντορας του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρασκήνιο

" Εαν δεν ήταν ο Πολάκης ( και ο Καπνισάκης), εγώ δεν θα ήμουν εδώ", είχε πει ο αδιαμεσολάβητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έκρυθμη Κεντρική Επιτροπή, όταν ο Π Πολάκης, είχε αγνοήσει την κομματική γραμμή που είχε θέσει ο Στ. Κασσελάκης για την υπερψήφιση του γάμου των ομοφύλων: Δεν παρέστη στην ψηφοφορία και εξέδωσε δήλωση μάλιστα, φροντίζοντας να δημοσιοποιήσει τη διαφωνία του. Ο Στέφανος Κασσελάκης μονίμως διατρανώνει ότι δεν έχει "προνομιακούς συνομιλητές" στο κόμμα πως τίποτε δεν τον σκιάζει και είναι έτοιμος να συγκρουστεί ανά πάσα ώρα με όποιον μπει χαλίκι στο δρόμο του.

Κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στον προκάτοχό του, ερεθίζοντας τα ανακλαστικά του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ (εξου και η "φρουρά Τσίπρα" συσπειρώθηκε στην "Κίνηση των 87") αλλά με τον χανιώτη βουλευτή, είναι φοβερά ανεκτικός. Τόσο που προκαλεί ευλόγως, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, την εντύπωση ότι τον φοβάται.

Έφτασε και δη κρυφίως από τον Πολάκη- να επικοινωνήσει με την γραμματέα της Ν.Δ κα Συρεγγέλα για να απολογηθεί για λογαριασμό του, τον "κάρφωσαν" πηγές της Ν.Δ, ο Πολάκης συνέχισε να μυδραλλιοβολεί με αναρτήσεις του "δεν παίρνω τίποτα πίσω" και όταν το θέμα έφτασε στην Πολιτική Γραμματεία τις προάλλες, Κασσελάκης και πλειοψηφία στελεχών, δεν δέχθηκαν να τον αποδοκιμάσουν, όπως ζήτησαν οι "οχτώ".

Υπάρχει η προφανής πρώτη ανάγνωση, αυτή που επιλέγει και η κυβέρνηση εδώ και χρόνια: Ο Πολάκης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης. Δεν τολμά να τον βάλει απέναντι ο Στ. Κασσελάκης, δηλαδή, γιατί αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και η βάση του: Πολακικής κοπής και ύφους. ( Φάνηκε πεντακάθαρα και στο πρόσφατο συνέδριο- παρωδία).

Σε δεύτερη ανάγνωση, κακές γλώσσες, επιμένουν ότι υπάρχει "πάγος" στις σχέσεις του Χανιώτη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος απλώς, προσπαθεί να τον περιθωριοποιήσει χωρίς να προκαλέσει αφόρητους για το κόμμα ( όπως έχει γίνει κιολας) κραδασμούς. Βάζοντάς πχ στο "παιχνίδι" και τον Χανιώτη εξάδελφό του, Βασίλη Κασσελάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: