19 Ιουλίου, 2024

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ATTICA – ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στην τελική ευθεία περνά η διαδικασία για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα με τη συγχώνευση της Attica bank με την Παγκρήτια Τράπεζα που ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Στόχος η διασφάλιση των αποταμιεύσεων στις δύο τράπεζες, η μείωση των κόκκινων δανείων, η ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζών και η προστασία της τραπεζικής σταθερότητας.

Χωρίς καμία δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα για την πορεία μείωσης των επιτοκίων ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο.

Ιδιαίτερα περιορισμένη φαίνεται οτι είναι η ενημέρωση των Ελλήνων για τη ναυτιλία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari μόνο το 13% γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας. Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα στους νέους με το ποσοστό να φτάνει μόλις στο 1%. Ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων δεν αναγνωρίζει τις προοπτικές καριέρας που προσφέρει η ναυτιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: