19 Ιουνίου, 2024

ΣΧΕΔΟΝ 700 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

Σχεδόν 700 ευρώ ετησίως πληρώνουν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά σε συνδρομητικές εφαρμογές, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Bango. Μάλιστα οι Άγγλοι και οι Γάλλοι είναι πρωταθλητές. Στενεύουν τα περιθώρια για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και για όσους τα κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, ενώ τα έχουν δηλώσει σε αδράνεια.

Με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και η εφαρμογή των αυστηρότερων ποινών σε όσους δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με αδρανή ή ανασφάλιστα οχήματα.

Δύο θέσεις υψηλότερα βρέθηκε η Ελλάδα το 2024 στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας που εκδίδει κάθε χρόνο το business school IMD με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας» η Ελλάδα φέτος βελτίωσε τη θέση της και βρίσκεται στην 47η θέση μεταξύ 67 χωρών από την 49η στην οποία βρισκόταν το 2023 με όρους ανταγωνιστικότητας.

Η απόφαση του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές αυξάνει τον κίνδυνο εγχώριας οικονομικής αστάθειας και εγκυμονεί επίσης κινδύνους παγκόσμιας αστάθειας με δεδομένο ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι από τους μεγαλύτερους δανειστές παγκοσμίως.

Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ολοένα και μεγαλύτερη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης κάνουν οι εργαζόμενοι σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn. Ειδικότερα, το 2024 φαίνεται να εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χρήση των εργαλείων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες. 

Παράλληλα, το 75% των εργαζομένων δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά του, ενώ ως βασικότερα οφέλη αναφέρονται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της παραγωγικότητας. Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 31.000 επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, σε 31 διαφορετικές χώρες.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα το 78% των χρηστών της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει τα δικά του εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία του, στην προσπάθεια να συμβαδίσει με τον ρυθμό και τον όγκο της εργασίας, καθώς και να εστιάσει στις πιο σημαντικές εργασίες της καθημερινότητάς του.

Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο, ο τρόπος που γίνεται η χρήση της τεχνολογίας χωρίς στρατηγικό δηλαδή πλαίσιο από πλευράς εταιρειών, θέτει τα δεδομένα της εκάστοτε εταιρείας σε κίνδυνο και δεν αφήνει τους εργαζομένους να αποκομίσουν το σύνολο των οφελών που θα μπορούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: