26 Μαρτίου, 2024

ΜΠΛΙΝΚΕΝ: ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η ελληνοαμερικανική συνεργασία είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ.  Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων διεθνών προκλήσεων αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στο μήνυμα που εξέδωσε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η ελληνοαμερικανική συνεργασία είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ.  «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας στην ουκρανική κυριαρχία, στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στην υποστήριξη του Ισραήλ και στη συμμετοχή στην επιχείρηση Prosperity Guardian.

Εκτιμούμε τη συνεργασία της Ελλάδας σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και για την ηγετική της θέση στη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου Our Ocean. Καθώς προσβλέπουμε σε μια ακόμη χρονιά προκλήσεων και ευκαιριών, με ενθουσιάζει που η συνεργασία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: