13 Απριλίου, 2022

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ SELF-TEST ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Καταργείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους χώρους εμβολιασμού από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων αναφορικά με τον κορωνοϊό τα οποία τίθενται σε ισχύ.

Παράλληλα, αίρεται από την 1η Ιουνίου η χρήση μάσκας, ενώ καταργούνται τα self-test για μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι θα γυρίσουν από τις διακοπές του Πάσχα δίχως να είναι υποχρεωμένοι να διεξάγουν self-test.  Η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει έως τις 31 Μαΐου. Για τους ανεμβολίαστους στους χώρους εργασίας, θα ισχύει η διενέργεια ενός rapid-test την εβδομάδα.

Αναλυτικότερα: Από 1η Μαΐου, καταργείται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όλους τους χώρους, καθώς και τα self-test για καθηγητές και μαθητές στα σχολεία. Το μέτρο στην πράξη, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, θα εφαρμοστεί από τις 3 Μαΐου, με την επαναλειτουργία τους μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Επίσης, η υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους καταργείται από την 1η Ιουνίου.  Επιπλέον, από 1/5 ορίζεται ενα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας, επίσης από την Πρωτομαγιά έως τις 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: