22 Σεπτεμβρίου, 2021

ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΛΗΜΝΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

Την ακριτική Λήμνο επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός με σεβασμό και αγάπη από τις Αρχές του τόπου και είχε την ευκαιρία να έχει μία ουσιαστική επικοινωνία και με τους κατοίκους του νησιού. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ευλόγησε τους διακονούντες πατέρες και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο για την υποδειγματική του ποιμαντική εργασία στην τοπική Εκκλησία της Λήμνου.

Ιδιαίτερα συγκινητική και με έντονη συμβολική σημασία ήταν η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο βόρειο άκρο του νησιού, από όπου ατενίζοντας το Άγιον Όρος, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τα Δαρδανέλια και την Ίμβρο ευλόγησε τα  νιάτα και τις θάλασσες της πατρίδας μας.Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την σύντομη επίσκεψή του στην Λήμνο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διοικητή του Στρατού στο νησί, Ταξίαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο για την παρουσία και οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτήν την ακριτική έπαλξη της Ελλάδας.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: