25 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: ΙΩ. 19:25-27, 21:24-25 (26-09-2021)

Τ καιρ κείν, εστκεισαν παρ τ Σταυρ το ᾿Ιησο Μτηρ ατο, κα δελφ τς Μητρς ατο, Μαρα το Κλωπ κα Μαρα Μαγδαλην. ᾿Ιησος ον δν τν Μητρα, κα τν Μαθητν παρεσττα ν γπα, λγει τ Μητρ ατο· Γναι, δο υἱός σου.

Ετα λγει τ Μαθητ· δο Μτηρ σου. Κα π᾿ κενης τς ρας λαβεν Μαθητς ατν ες τ δια. Οτς στιν Μαθητς μαρτυρν περ τοτων κα γρψας τατα· κα οδαμεν τι ληθς στιν μαρτυρα ατο. στι δ κα λλα πολλ σα ποησεν ᾿Ιησος, τινα ἐὰν γρφηται καθ᾿ ν, οδ ατν ομαι τν κσμον χωρσαι τ γραφμενα βιβλα. μν.

Μετάφραση Περικοπής Εκείνο τον καιρό, κοντά στο σταυρό του Ιησού στέκονταν η μητέρα του και η αδελφή της μητέρας του, η Μαρία η γυναίκα του Κλωπά, και η Μαρία η Μαγδαληνή. Ο Ιησούς, όταν είδε τη μητέρα του και το μαθητή που αγαπούσε, να στέκεται πλάι της, λεει στη μητέρα του: «Αυτός τώρα εί­ναι ο γιος σου». Ύστερα λεει στο μαθητή: «Αυτή τώρα είναι η μητέρα σου». Από κείνη την ώρα ο μαθητής την πήρε στο σπίτι του. Αυτός είναι ο μαθητής που επιβεβαιώνει αυτά τα γεγονότα και που τα έγραφε. Κι εμείς ξέρουμε πως λεει την αλήθεια. Υπάρχουν κι άλλα πολλά που έκανε ο Ιησούς, που, αν γραφτούν ένα προς ένα, ούτε ο κόσμος όλος δε θα χωρούσε, νομίζω, τα βιβλία που θα ’πρεπε να γραφτούν. 

Αγαπητοί Φίλοι του Ιστολογίου μαςο Ευαγγέλιο είναι στ’ αλήθεια η μόνη σωτηρία οδός για τον σύγχρονο άνθρωπο. Μέσα στο Ευαγγέλιο βρίσκεται η λύσις όλων των ανθρώπινων προβλημάτων. Γιατί το Ευαγγέλιο δεν περιέχει ανθρώπινο λόγο, αλλά θείο.Δεν είναι βιβλίο με ανθρώπινη σοφία, αλλά με ουράνια. 

Χωρίς το Ευαγγέλιο ο άνθρωπος μπορεί να βρει βέβαια πολλά υποκατάστατα κατευθυντηρίων γραμμών. Σύντομα όμως θα απογοητευθεί σαν τα ακολουθήσει.Με το Ευαγγέλιο όμως σαν αρχή της ζωής δεν πρόκειται ποτέ να απογοητευθεί. Αλλά θα νοιώθει τη χαρά και την ικανοποίηση εκείνου που έχει σιγουριά! Π.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: