Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ελβετικών τραπεζών UBS, Credit Suisse και Julius Baer. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μετά την προχθεσινή χειρότερη συνεδρίαση του έτους οι δείκτες πήραν ανοδική ώθηση από ορισμένα ενθαρρυντικά αποτελέσματα επιχειρήσεων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600
σημείωσε άνοδο 0,5%, μετά την πτώση κατά 2,3% με την οποία είχε κλείσει τη
συνεδρίαση της Δευτέρας, εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για τη μετάδοση της
μετάλλαξης «Δέλτα». Σημειωτέον ότι μόλις μέχρι πριν από μια εβδομάδα ο εν λόγω
δείκτης βρισκόταν σε ιστορικό υψηλό, αλλά στις ημέρες που μεσολάβησαν έχει
υποχωρήσει συνολικά πάνω από 3% εξαιτίας της μετάλλαξης.
Με άνοδο 0,54% και 0,55% αντιστοίχως
έκλεισαν, άλλωστε, χθες οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου και Xetra DAX της
Φρανκφούρτης.Οι εταιρείες ορυχείων, που είχαν σημειώσει μεγάλες απώλειες στη
συνεδρίαση της Δευτέρας, ανέκαμψαν χθες, με τον κλαδικό δείκτη τους να
σημειώνει άνοδο 1,5%. Είχαν προηγηθεί ευοίωνες ανακοινώσεις των BHP Group και
Anglo American για τη σημαντική αύξηση της παραγωγής τους.
Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα UBS σημείωσε άνοδο 5,3%, καθώς είχε ανακοινώσει νωρίτερα άλμα 63% στα κέρδη της από το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στον επενδυτικό της βραχίονα. Ανοδικά κινήθηκαν, άλλωστε, οι επίσης ελβετικές τράπεζες Credit Suisse και Julius Baer. Ανοδο 0,9% σημείωσε, άλλωστε, η μετοχή του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους easyJet, μετά την ανακοίνωσή του ότι θα κινεί το 60% της προ της πανδημίας παραγωγικής δυνατότητάς του την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.
Ομοίως η εταιρεία κρουαζιέρας Carnival σημείωσε άνοδο 3,3%, καθώς προέβλεψε ανάκαμψη του κλάδου της, με το 65% του στόλου της να δραστηριοποιείται μέχρι το τέλος του έτους. Στους χαμένους της χθεσινής συνεδρίασης, αντιθέτως, συγκαταλέγεται η βιομηχανία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών Electrolux, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 6,4%, καθώς νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως προβλέπει μείωση κερδών το δεύτερο τρίμηνο.
Eνώ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδεινωθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρεπόμενα της πανδημίας και των lockdowns.Σχολιάζοντας σχετικά, πάντως, αναλυτές της BCA Research τόνισαν μιλώντας στο Reuters ότι προβλέπουν «κορύφωση της οικονομικής ανάπτυξης μέσα στο καλοκαίρι», αλλά εξακολουθούν να υποστηρίζουν «τίτλους με ρίσκο για χρονικό ορίζοντα 12 μηνών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου