19 Σεπτεμβρίου, 2019

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (19/9/2019)


Ελλάδα:Kαταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας: Από το απόγευμα η επιδείνωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. .- Το εσωτερικό του κτιρίου του Τσιλλέρ. Οι μετανάστες κοιμούνταν στο πάτωμα και άπλωναν μπουγάδα εντός του για να μην γίνει αντιληπτή η παρουσία τους στην Αχαρνών. .

Αποστολάκης σε ΣΚΑΪ : Παραλίγο νέα Ίμια. Είχα ενημερώσει τον Τσίπρα (video). «Είχα τηλεφωνήσει αρκετές φορές στον Τσίπρα για τα όσα συνέβαιναν στο Αιγαίο - Παραλίγο να έχουμε νέα Ίμια», είπε χαρακτηριστικά ο κος Αποστολάκης. Τοσίτσειο οδού Αχαρνών: Κτίριο κόσμημα του Τσίλλερ υπό κατάληψη από το 2016. 

Η κτισμένη σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ οικίας τού Γ. Αργυρόπουλου στη γωνία των οδών Αχαρνών και Σουρμελή .Εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πεύκη. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. .

Κόσμος:Νεκρή γνωστή ηθοποιός ερωτικών ταινιών στις ΗΠΑ . Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, η γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από έναν φίλο της που πήγε να ελέγξει αν είναι καλά. Αυστρία: Όχι επίδομα στέγασης σε μετανάστες που δεν μιλούν επαρκή Γερμανικά. 

Τα θέματα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης βρίσκονταν στο επίκεντρο των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2017, οι οποίες έφεραν στην εξουσία το δεξιό κόμμα OVP μαζί με το ακροδεξιό FPO. .Πομπέο: Οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας στην αυτοάμυνα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν «το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας στην αυτοάμυνα», τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του Ιράν «δεν θα γίνει ανεκτή» κατά τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Twitter .

Μεξικό: Ανοίγει ξανά η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας 43 φοιτητών. Η απαγωγή και στη συνέχει η άγρια δολοφονία 43 φοιτητών στην πόλη Ιγουάλα στο νοτιοδυτικό Μεξικό από διεφθαρμένους αστυνομικούς οι οποίοι συνεργάζονταν με ένα βίαιο καρτέλ ναρκωτικών αποτέλεσε μία από τις χειρότερες κρίσεις στην προεδρία του Ενρίκε Πένα Νιέτο. .

Αφγανιστάν:Τουλάχιστον 20 νεκροί και 95 τραυματίες από επίθεση των Ταλιμπάν. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, δήλωσε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση: «Εξαπολύσαμε μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των NDS», ανέφερε σε μήνυμά του, ενώ πρόσθεσε ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς. .

Πολιτική:Προαναγγελία Γεωργιάδη για νομοθετική ρύθμιση προστασίας οφειλετών. Προαναγγελία Άδωνι Γεωργιάδη νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία οφειλετών και από δικηγορικές εταιρίες που αναλαμβάνουν ρόλο εισπρακτικής .Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να «στεγανοποιηθούν». Έχουμε εισροές από την Ανατολή, και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας εξήγησε. 

Στη Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες. Πρόκειται για τις συμβάσεις παραχώρησης έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης, «Ιόνιο» και «Οικόπεδο 10». .

Κεγκέρογλου για Νοvartis: Όλα στο φως. Προτείνουμε Προανακριτική Επιτροπή. Το Κίνημα Αλλαγής με δήλωση του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου, προκρίνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής καθώς -όπως εκτιμά- στη δικογραφία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παραθεσμικές ενέργειες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. .

Καλαφάτης: Λέξη για Παπαγγελόπουλο από Γεροβασίλη. Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) για την απόφαση της πλειοψηφίας να προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τις καταγγελόμενες ως αντιθεσμικές παρεμβάσεις του στην υπόθεση Novartis. .

Οικονομία:Ενας «Ηρακλής» καθαρίζει 30 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι –αν όλα πάνε καλά– να ενταχθούν στο σχήμα μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου της τάξης των 30 δισ. ευρώ από σύνολο 75 δισ. ευρώ. .

Πηγές ΥΠΕΝ: Προς πλήρη αποκρατικοποίηση η ΔΕΠΑ. Η ΔΕΠΑ θα είναι χρονικά η πρώτη επιχείρηση του ενεργειακού τομέα που θα αποκρατικοποιηθεί, θα ακολουθήσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στα οποία το Δημόσιο θα διατηρήσει μια μετοχική συμμετοχή και στη συνέχεια η μερική αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ αφού κλείσουν όλες οι νομικές εκκρεμότητες. .

Σταϊκούρας: Ενημερώνει διεθνείς επενδυτές για τις προοπτικές της οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών θα παραβρεθεί το μεσημέρι, ως κεντρικός ομιλητής, στο 14ο Annual Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο .

YΠΕΝ:Ψήφος εμπιστοσύνης οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 3 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. .

Τραμπ για FED: Καλή η μείωση επιτοκίων αλλά έπρεπε να ενεργήσει ταχύτερα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χθεσινή απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια ήταν “καλή”, αλλά η ομοσπονδιακή τράπεζα έπρεπε να είχε ενεργήσει νωρίτερα. .
Αθλητισμός

FIFA: Πιέσεις στο Ιράν για να επιτραπεί στις γυναίκες να μπαίνουν γήπεδα. Οι πιέσεις εντάθηκαν αφότου μια 29χρονη αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστήριο στο οποίο είχε οδηγηθεί επειδή προσπάθησε να μπει σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Έργο Μαρτίνς η εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη . Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει σε έναν χρόνο και κάτι να γράψει ιστορία με τις επιδόσεις του από τον πάγκο του Ολυμπιακού. .

Πιτίνο - Λούιβιλ «έδωσαν τα χέρια». Τα τελευταία χρόνια ο Ρικ Πιτίνο βρισκόταν σε ανοιχτή κόντρα με το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, καθώς οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους τον Σεπτέμβρη του 2017. Ch. League: «Τριάρα» της Παρί στη Ρεάλ. Ισόπαλες Ατλέτικο και Γιουβέντους. 

Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να νικήσει την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε 0-2. Η Μπάγερν δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα. Περίπατος της Σίτι στην Ουκρανία. Τρομακτική η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που διέσυρε την Αταλάντα. Η Ρεάλ έχασε στο Παρίσι με 3-0 από την εκπληκτική Παρί. 

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει!. Στο ύψος του o Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγά το 0-2 της Τότεναμ από το 30’, αλλά δεν πέταξε λευκή πετσέτα και κάνοντας αντεπίθεση πήρε 2-2 στην πρεμιέρα του Ch. League κόντρα στη περυσινή φιναλίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: