12 Ιουλίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (12/7/2019)

Τελευταία ενημέρωση
–Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της θεομηνίας η Χαλκιδική.Στην καταγραφή των ζημιών και στην επούλωση των πληγών εστιάζονται οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και των τοπικών αρχών στη Χαλκιδική, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας που άφησε πίσω της επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Μετά το σοκ από τις ανθρώπινες απώλειες και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους δίνοντας μάχη με τον χρόνο για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προβλημάτων. 

Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών είναι καίριας σημασίας και για την λειτουργία και των επιχειρήσεων της περιοχής, που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα μεσούσης της τουριστικής σεζόν.Στο μεταξύ οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται.

– Αυξάνονται οι δόσεις της ρύθμισης 
και για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ

Μεγαλύτερο αριθμό και μικρότερα ποσά μηνιαίων δόσεων για περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους που χρωστούν στη φορολογική διοίκηση ποσά μέχρι 3.000 ευρώ προβλέπει το σχέδιο της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που προγραμματίζεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουλίου θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν τη μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ.

Έτσι σε όσους από τους φορολογούμενους αυτούς χρωστούν ποσά πάνω από 2.400 έως 3.000 ευρώ θα δοθεί το δικαίωμα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 120 μηνιαίες δόσεις των 20-25 ευρώ εκάστη. Επίσης σε όσους οφείλουν ποσά από 200 έως 2.400 ευρώ θα παρασχεθεί η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε 10 έως 120 δόσεις των 20 ευρώ εκάστη.

– Κ. Χατζηδάκης: Μετά το μεσημέρι θα εχει αντιμετωπιστεί 
το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική

«Περίπου το μεσημέρι ή λίγο αργότερα» αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της Χαλκιδικής, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αρχικά μπορεί να υπάρχουν σύντομες διακοπές ρεύματος, αλλά στην πορεία το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό έγινε». «Όσα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη υπήρχαν στη χώρα μεταφέρθηκαν στην Χαλκιδική», είπε προσθέτοντας πως «πατήσαμε γκάζι και κάναμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε».

– Άγκυρα: Θα προστατεύσουμε τα
 συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και χαρακτηρίζει αβάσιμους τους τους «ισχυρισμούς ότι:

Με την επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2019 η Τουρκία έχασε 92 χιλιάδες χλμ. υφαλοκρηπίδας και την κυριαρχία κάποιων νησιών».«Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί οι οποίοι πηγάζουν από μεγάλη έλλειψη γνώσης ή εσκεμμένη διαστρέβλωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η κυβέρνησή μας είναι πλήρως αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. 

Η στάση μας σχετικά με τα εξωτερικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη από το 2004 μέχρι σήμερα με διάφορες αφορμές. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη στάση μας αυτή η οποία αποτελεί εθνική κρατική πολιτική», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

– Επίθεση αντιεξουσιαστών στο 
ΑΤ Ακροπόλεως – Τραυματίες αστυνομικοί

Στόχος επίθεσης από αντιεξουσιαστές έγινε το βράδυ της Πέμπτης το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το πέρας πορείας που έκαναν συλλογικότητες στο Κουκάκι ενάντια στη βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική ανάπλαση, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το γειτονικό ΑΤ, όπου ομάδα ατόμων επιτέθηκε με καδρόνια και πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από αυτό.

Ακολούθησε συμπλοκή, από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: