26 Ιουνίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (26/6/2019)

 
Τελευταία ενημέρωση
–Με ισχυρό το δίλημμα Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε χθες να ειρωνευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δίλημμα που έβαλε για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, «αυτοδυναμία Ν.Δ. ή ξανά εκλογές τον Αύγουστο» λέγοντας ότι «σε λίγο θα μας πει ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία η Ν.Δ. θα έρθουν οι εξωγήινοι».

Στην πραγματικότητα όμως, το δίλημμα που έβαλε ο αρχηγός της Ν.Δ., ενώ ενέχει ισχυρή δόση πολιτικού κυνισμού, είναι το κυρίαρχο αυτών των εκλογών και αυτό το παραδέχονται ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Σε περίπτωση αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η μόνη δημοκρατική λύση είναι η προσφυγή σε νέες εκλογές με απλή αναλογική» λέει σε σημερινή του συνέντευξη στο Newpost ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΖΑ Νίκος Φίλης. 

Aποδεχόμενος στην ουσία το δίλημμα που έβαλε χθες ο κ. Μητσοτάκης, παρά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να το απαξιώσει. Παράλληλα – και σε αυτό συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα – ο κ. Φίλης αφήνει αιχμές για τη δήλωση της κ. Γεννηματά υπέρ της ψήφου ανοχής σε ενδεχόμενη μη αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «περίεργη επιλογή του ΚΙΝΑΛ».

– Κ. Μητσοτάκης: Όλοι μαζί 
θα προχωρήσουμε ή θα οπισθοχωρήσουμε

«Εάν βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση, ευθυνόμαστε πρωτίστως εμείς ως χώρα. Έγιναν τεράστια λάθη στη διαχείριση της κρίσης, και από το εξωτερικό, και από τους πιστωτές μας. 

Αλλά το ζήτημα είναι να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε, πιστεύω ότι αλλάζουν πράγματα στην ελληνική κοινωνία» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον «Ant1» (στην εκπομπή «The 2night show» και τον Γρ. Αρναούτογλου) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έφερε δε ως παράδειγμα τον εαυτό του, λέγοντας πως «εγώ δεν ήμουν το φαβορί για να εκλεγώ. Πολλοί θεωρούσαν ότι είμαι πολύ εκσυγχρονιστής, ίσως πιο φιλελεύθερος ή δεν ταιριάζω με τη Νέα Δημοκρατία, έτσι όπως την ήξεραν κάποιοι. 

Και όμως, ήρθαν πάνω από 400.000 άνθρωποι και με εξέλεξαν πρόεδρο, γιατί πίστευαν στην ανάγκη να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα με αρχές κι αξίες, με ρίζες στην ελληνική κοινωνία, το οποίο όμως χρειαζόταν μια σημαντική δόση εκσυγχρονισμού, σε ιδέες, πρόσωπα, αντιλήψεις. 

Και πιστεύω ότι αυτό το πέτυχα. Και πιστεύω ότι, αν καταφέρουμε να κερδίσουμε τις εκλογές και λάβουμε την ισχυρή εντολή που ζητώ από τον ελληνικό λαό, θα είναι μια ένδειξη μεγάλης ωριμότητας της ελληνικής κοινωνίας. 

Γιατι θα το έχουμε κάνει χωρίς να λαϊκίσουμε, χωρίς να οξύνουμε τα πνεύματα, με έναν μετριοπαθή λόγο, μιλώντας για τα πραγματικά προβλήματα και υποσχόμενοι σκληρή δουλειά, αξίες και προφανώς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Αλλά και μια επαναφορά σε μια κανονικότητα, στην οποία η πολιτική δεν θα είναι ένα συνεχές δράμα…» είπε ο Μητσοτάκης.

–Κ. Καραμανλής: Κάλεσμα συστράτευσης 
με τη Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα συστράτευσης με τη Ν.Δ. αναμένεται να απευθύνει απόψε στις 19.30, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που εκλέγεται συνεχώς από το 1989, στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα μιλήσει, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια σε κομματικό ακροατήριο, σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ., στην οποία θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του θα ζητήσει «αποφασιστική στήριξη στην παράταξη, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία την οποία έχει ανάγκη ο τόπος».

–Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Παναμά
Σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ χτύπησε τα σύνορα του Παναμά με την Κόστα Ρίκα χθες, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS). Το επίκεντρο ήταν 44 χιλιόμετρα (28 μίλια) δυτικά της πόλης Ντέιβιντ, στον Παναμά. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα μέχρι στιγμής.

–Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι
Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα σε διώροφη κατοικία στην οδό Μουδανίων, στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη.Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 17 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Από τη φωτιά, τα ακριβή αίτια της οποίας θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: