23 Απριλίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (23/4/2019)

 
Τελευταία ενημέρωση
–Πήραν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων.Σε ανοδική τροχιά θέτουν οι διεθνείς εξελίξεις τις εγχώριες τιμές των καυσίμων, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να καταγράφεται μια σταθερή ανατιμητική τάση, η οποία έχει «οδηγήσει» την πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης των 95 οκτανίων σε σχεδόν 1,64 ευρώ ανά λίτρο.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στατιστικά στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 21 Απριλίου στο 1,637 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διαθέτει την τρίτη υψηλότερη τιμή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Ολλανδία και τη Δανία.

Η προχθεσινή πανελλαδική μέση τιμή είναι σαφώς αρκετά υψηλότερη από την αντίστοιχη της 1/1/2019, η οποία είχε διαμορφωθεί στο 1,483 ευρώ ανά λίτρο. Δηλαδή από την αρχή του χρόνου καταγράφεται αύξηση 15,4 λεπτών ανά λίτρο.

– Η διαφορά κρατά «ζωντανό» το σενάριο για κάλπες τον Ιούνιο
Περίπου ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να πείσει σε μεγάλο βαθμό τους συνομιλητές της εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας έχει λάβει οριστική απόφαση οι εθνικές εκλογές να γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Αυτό λένε οι πρεσβείες των μεγάλων χωρών, αυτό λένε οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας και κυρίως εκείνες που έχουν και δουλειές στο εξωτερικό, αυτό λένε οι επενδυτές, αυτό λένε οι αγορές, αυτό λένε και οι εκπρόσωποι των Θεσμών που προσεγγίζονται από δημοσιογράφους ή άλλους παράγοντες για να πληροφορηθούν. 

Και το λένε, επειδή αυτήν την ενημέρωση έχουν από το Μαξίμου και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.Τυπικά, ο κ. Τσίπρας έχει περιθώριο ως και τις 4 Μαΐου αν θέλει να αιφνιδιάσει και να πάει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο. Το σενάριο αυτό όμως έχει πλέον αδυνατίσει πολύ και κανείς δεν ποντάρει σε αυτό. 

Υπάρχει όμως μία ευρεία συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το σενάριο των εκλογών του Ιουνίου, υπό δύο, πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που δεν μπορεί να ισχύσουν μαζί, καθώς ή θα ισχύσει η μία ή η άλλη.

Το σενάριο των εκλογών τον Ιούνιο είναι «ζωντανό» αν η διαφορά της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές είναι μικρή – λιγότερο από τρεις μονάδες όπως εξηγούν στη «Ν» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ή πολύ μεγάλη, δηλαδή ξεπερνά το 7% με 8%. 

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις λένε ο κ. Τσίπρας θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να κάνει πρόωρες εθνικές εκλογές τον Ιούνιο.

–Αλ. Λυκουρέζος: Κακώς συνδέθηκε το 
όνομά μου με τη «μαφία των φυλακών»

«Ανακουφισμένος» δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος αφέθηκε αργά χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

«Δεν με αφορά η υπόθεση. Κακώς συνδέθηκε το όνομά μου» είπε ο κ. Λυκουρέζος μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πίσω από τη σύλληψή του του υπήρξε «πολιτικός δάκτυλος» ο κ. Λυκουρέζος απάντησε πως δεν θέλει να επεκταθεί, καθώς, όπως είπε, «δεν είναι ώριμα τα πράγματα». 

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «αναμφισβήτητα ορισμένες πηγές προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά» στη σύλληψή του.

Δήλωσε ακόμη πως θα επιμείνει στην αγωγή του κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, η δήλωση της οποίας, όπως είπε, ήταν «ατυχέστατη». «Κατέθεσα αγωγή εναντίον της κ. Παπακώστα, η οποία παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο τον νόμο, ο οποίος απαγορεύει σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων» ανέφερε.

– Κ. Μητσοτάκης για Π. Πολάκη: 
Νόμιζα ότι η αθλιότητα έχει όρια

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος» σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter o κ. Μητσοτάκης.

–Νέος ισχυρός σεισμός σήμερα τις Φιλιππίνες
Νέος σεισμός 6,5 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα στο νησί Σαμάρ στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), μία ημέρα μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, εξαιτίας του οποίου τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα από τον νέο σεισμό.Για λόγους ασφαλείας, χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: