14 Ιανουαρίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Τελευταία ενημέρωση: 14-1-2019
–Το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία στη Βουλή.Την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης. 

Και τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την αυριανή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, στις 10.00 το πρωί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας απέστειλε ήδη στην Προεδρία της Βουλής το αίτημα επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, επικαλούμενος το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να ξεκινήσει προ της παρελεύσης δύο ημερών από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος. Ως εκ τούτου, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

–Ελ. Κουντουρά: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση
Την «ξεκάθαρη στήριξή της» στην κυβέρνηση εκφράζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προσθέτοντας ότι «δεν διαπραγματεύεται» το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού. 

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση» αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Κουντουρά σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. 

Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας» επισημαίνει η υπουργός προσθέτοντας: 

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

–Σώος βρέθηκε ο σκιέρ που αγνοείτο στο Ελατοχώρι Πιερίας
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 27χρονου σκιέρ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το απόγευμα στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, στην Πιερία.

Ο 27χρονος βρέθηκε μετά από πολύωρη επιχείρηση στο χιονισμένο δάσος, η οποία ολοκληρώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 23 πυροσβέστες του Λιτοχώρου και της Κατερίνης, καθώς επίσης άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος είχε πάει με παρέα για snowboard και κάποια στιγμή βρέθηκε εκτός πίστας. Όταν τα άτομα που τον συνόδευαν έχασαν τα ίχνη του ειδοποίησαν τις αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά ο νεαρός βρέθηκε καλά στην υγεία του και επέστρεψε στους οικείους του.

–Τραμπ: Θα καταστρέψουμε οικονομικά 
την Τουρκία αν επιτεθεί στους Κούρδους

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή την Τουρκία ότι θα υποστεί οικονομική καταστροφή εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτεθούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας μετά την «πολύ καθυστερημένη» αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, που ανήγγειλε ότι «ξεκινά».

Οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν την Τουρκία οικονομικά αν επιτεθεί στους Κούρδους» διεμήνυσε ο Τραμπ μέσω Twitter, καλώντας ωστόσο και τους Κούρδους «να μην προκαλούν την Τουρκία».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του Ι.Κ. στη Συρία. 

«Κι εμείς ωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι. Στοπ στους πολέμους χωρίς τέλος» έγραψε.

–Αλ. Τσίπρας: Δεν υπολογίζουμε το 
πολιτικό κόστος, δεν κάνουμε πίσω

Απολύτως δικαιωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα εκδήλωσης για το Σκοπιανό, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο Μέγαρο Μουσικής.

Υπό το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του, επισημαίνοντας με νόημα ότι «όταν παίρνουμε αληθινά ρίσκα, υπάρχει ένας ενθουσιασμός».

Περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η διαδικασία επίλυσης του χρόνιου ζητήματος, υπενθύμισε ότι «όταν το καλοκαίρι του 2017, εξελέγη πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ένας προοδευτικός ηγέτης, ο Ζόραν Ζάεφ, βρεθήκαμε μπροστά σε μια αληθινή ευκαιρία, αλλά και σε ένα κομβικό δίλημμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: