15 Ιανουαρίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Τελευταία ενημέρωση: 15-1-2019
–Ζυμώσεις για τα 151 «ναι» και τη Συμφωνία των Πρεσπών.Το κλίμα πλέον για τον Σπύρο Δανέλλη.

Ο οποίος θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι βαρύ στο Ποτάμι και πληροφορίες θέλουν το κόμμα να σκέπτεται ξανά τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν το Ποτάμι αλλάξει στάση, τότε το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο συνεργαζόμενος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος έχει πει ότι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η ψήφος του θα εξαρτηθεί από το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα έρθει στη Βουλή. 

Αν ο κ. Λυκούδης δεν ψηφίσει, τότε η πλειοψηφία στην οποία υπολογίζει το Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα μειωθεί κατά τρεις (Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης). 

Ενώ αν ψηφίσει θα μειωθεί κατά δύο, που σημαίνει ότι τον ρόλο του 151ου βουλευτή που έχει σήμερα ο κ. Δανέλλης για τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θα έχει ο κ. Λυκούδης για τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Καθώς στην αριθμητική της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν υπολογίζονται οι ψήφοι του Κώστα Ζουράρι και του Β. Κόκκαλη από τους ΑΝΕΛ, που έχουν πει ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση, όχι όμως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

–Στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Αρ. Φωκάς
Στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσχώρησε ο Αριστείδης Φωκάς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

«Καλωσορίζω τον κ. Φωκά στους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο κ. Καμμένος από το περιστύλιο της Βουλής έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή. «Είναι ένας μαχητικός βουλευτής που ήταν πάντα συνεπής στις αρχές του. 

Είμαι ευτυχής που ανταποκρίθηκε στο πατριωτικό κάλεσμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» πρόσθεσε.

–Νέα απεργιακή κινητοποίηση των 
εκπαιδευτικών στις 17 Ιανουαρίου

Νέες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών και τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019). 

Ενώ την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00, με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

–Ένας νεκρός σε τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος της Δυρραχίου, και στο σημείο επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

–Βουλή: Το μεσημέρι ανοίγει η αυλαία της 
συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Το μεσημέρι αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η «μάχη» για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: