23 Δεκεμβρίου, 2018

Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΡΕΝΤΕΡ AΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «NORD STREAM 2»

 

Ο προηγούμενος καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την αμερικανική άποψη να τερματισθεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2», σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ (που είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Nord Stream AG και της Rosneft, αλλά και παγκόσμιος διευθυντής της επενδυτικής τράπεζας Rothschild), δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα:

«Οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους ενεργειακά συμφέροντα στην Ευρώπη και αυτό εξηγεί τις πιέσεις που ασκεί η Ουάσινγκτον να τερματισθεί η προοπτική ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2».

«Επίσης οι ΗΠΑ δεν το κάνουν από αγάπη για την Ουκρανία αλλά επειδή θέλουν να αποστείλουν αμερικανικό αέριο στην Γερμανία. Το υγροποιημένο αέριο [LNG] όμως, είναι πιο ακριβό και χαμηλότερης ποιότητας από εκείνο που θα μεταφέρει ο αγωγός», πρόσθεσε ο Σοσιλαδημοκράτης πρώην καγκελάριος.

«Σε λίγο καιρό –αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση- δεν θα μας επιτρέπεται να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με την Κίνα και την Ρωσία και αυτό είναι ανεπίτρεπτο για χώρα όπως η Γερμανία», δήλωσε ακόμη στην εφημερίδα.

Υποστήριξε πάντως, ότι ο ίδιος δεν είναι αντι-αμερικανός πολιτικός, αλλά την εποχή που ήταν καγκελάριος «η εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε εξασφάλιζε ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ και ελπίζει αυτό να συνεχισθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: