05 Δεκεμβρίου, 2018

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Η Ρωσία θα απαντήσει αν ενισχυθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι διάφορες πηγές αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον διερευνά τη δυνατότητα αύξησης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο.

Προκειμένου να εξουδετερώσει “την αυξανόμενη ρωσική επιρροή στην περιοχή υπό το φως της επιτυχημένης πορείας της λειτουργίας των Ρωσικών Αεροναυτικών Δυνάμεων στη Συρία”, αναφέρει το TASS.

“Η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού, η συμμετοχή του στην εφαρμογή των αμερικανικών και ΝΑΤΟ σχεδίων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο.

Η Μόσχα δεν μπορεί να παραλείψει να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρο αυτών των σχεδίων. Εάν εφαρμοστούν, θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα αντιποίνων”, τόνισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Αλεξάντερ Φόμιν, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ υπό τη μορφή ασκήσεων συλλέγει στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: