20 Δεκεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Τελευταία ενημέρωση: 20-12-2018
–Η τριμερής συνεργασία στο επίκεντρο της 5ης Συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.Ο διάλογος για περιφερειακά ζητήματα και η συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας, της έρευνας και καινοτομίας, της κυβερνο-ασφάλειας. 

Της γεωργίας και του τουρισμού, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πόλη Μπεερ Σέβα, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East – Med, από την ανατολική Μεσόγειο, που είναι ένα έργο με μεγάλη γεωπολιτική σημασία για την Ελλάδα.

–Τράμπ: Ώρα να επιστρέψουν οι Αμερικανοί 
στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία

Είναι ώρα να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που αναπτύχθηκαν στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, 

λίγο μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ ξεκινούν την απόσυρση των στρατευμάτων τους από την χώρα, καθώς εισέρχονται σε μια νέα φάση της εκστρατείας τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Περίπου 2.000 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται το τρέχον διάστημα στη βόρεια Συρία. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ. και εκπαιδεύουν τοπικές δυνάμεις στις περιοχές οι οποίες αποσπάστηκαν από τα χέρια των τζιχαντιστών.

–Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο
Υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 8.42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα, στις 8.43 πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Στις 8.44 τα τουρκικά αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών.

–Εκτροχιασμός τρένου στο Πλατύ – Δεν υπάρχουν τραυματίες
Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρoμολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα εκτροχιάστηκε σήμερα λίγο μετά τις 6.00 το πρωί στο Πλατύ Ημαθίας. 

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 1591 δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Τα αίτια του εκτροχιασμού ερευνώνται.

–Διευκρινίσεις του ΓΕΣ για την απόσπαση φαντάρου από τη Λέσβο
 Ανακοίνωση για το θέμα της απόσπασης στρατεύσιμου στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να ζήτησε την αφαίρεση αποφθέγματος στρατάρχη της Βερμάχτ σε τοίχο στρατοπέδου της Λέσβου, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

«Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πριν δημιουργηθεί το ζήτημα της επιγραφής στον τοίχο της μονάδας και πριν ο στρατιώτης εκδηλώσει προφορικά την επιθυμία του για παραμονή στη νήσο Λέσβο» διευκρίνισε το ΓΕΣ.

Και πρόσθεσε: «Κατόπιν του προφορικού αιτήματός του, που υποβλήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, ο στρατιώτης Ανδρονιάδης Δημήτρης, με το πέρας της εορταστικής του άδειας, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, θα επιστρέψει στη Λέσβο για να συνεχίσει τη θητεία του».

«Η απόσπαση του στρατιώτη, από τη Λέσβο στην Αθήνα, είχε αποφασιστεί με σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ)

Για την εορταστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική του ιδιότητα (μουσικοσυνθέτης), τον μόνιμο τόπο κατοικίας του (Αθήνα) και την έγγραφη δήλωση επιθυμίας του για μετάθεση στην Αθήνα» εξήγησε, τέλος, το Γενικό Επιτελείου του Στρατού.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: