05 Δεκεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 5-12-2018
–Ανοιχτή πληγή τα δικαιώματα της μειονότητας στην Αλβανία.Τέτοιες ημέρες, ακριβώς πριν από 31 χρόνια, ο Κάρολος Παπούλιας γινόταν ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος επισκεπτόταν ποτέ κι ερχόταν σε φυσική επαφή με τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο μετείχαν η υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορίου Ευάγγελος Κουλουμπής και Παναγιώτης Ρουμελιώτης. 

Ο γ.γ του υπουργείου Υγείας Νίκος Φαρμάκης, διπλωματικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τουλάχιστον 40 δημοσιογράφοι, ο Κάρολος Παπούλιας έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές στο αποκαλούμενο «Διεθνές Αεροδρόμιο Τιράνων», το πρωΐ της 17ης Νοεμβρίου 1987.

–Λιμενικό-Frontex: Διασώθηκαν 87 
αλλοδαποί σε Χίο, Αλεξανδρούπολη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 87 αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού και της Frontex σε δύο επιχειρήσεις στη Χίο και την Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί εντοπίστηκε από πλωτό σκάφος της Frontex, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία, μηχανοκίνητο φουσκωτό στην περιοχή Καρφάς της Χίου στο οποίο επέβαιναν 54 αλλοδαποί. Οι πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι ττου νησιού.

Επίσης χθες το μεσημέρι περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας Ροδόπης πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες 33 αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

–Καβάλα: Νεκρός από πυροβολισμό 
18χρονος στο κέντρο της πόλης

Νεκρός από πυροβολισμό βρέθηκε νεαρός άνδρας στο κέντρο της Καβάλας το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου.Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, πρόκειται για 18χρονο, ο οποίος ήταν πεσμένος μέσα σε λίμνη αίματος στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Σωκράτους, πίσω από τη Δημοτική Αγορά της πόλης.

Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια προσαγωγή υπόπτου, ενώ οι πρώτες ενδείξεις «φωτογραφίζουν» ξεκαθάρισμα υπόθεσης ναρκωτικών.

–Σεισμός 7,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Νέας Καληδονίας
Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της ανατολικής ακτής Νέας Καληδονίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC), εκδίδοντας προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 155 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά των Νησιών Λογιοτέ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Καληδονίας.

–ΕΛ.ΑΣ.:19 προσαγωγές για την επίθεση 
στην κατοικία του Αλ. Φλαμπουράρη

Σε 19 προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια προχώρησαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 19:10 ομάδα περίπου 20 ατόμων έριξαν μολότοφ προς το σπίτι του, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή φθορές.

–Γ. Στόλτενμπεργκ: Προϋπόθεση η αλλαγή 
ονόματος για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διαμήνυσε εκ νέου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσε η πΓΔΜ, καθώς και τη συμφωνία για την ονομασία, η οποία ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως. Μόλις γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το πρωτόκολλο προσχώρησης και να καλωσορίσουμε την ΠΓΔΜ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας» ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: