16 Νοεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 16-11-2018
–Με «σημαία» τις συντάξεις το Μαξίμου.Ως σημείο εκκίνησης για αντεπίθεση εντός και εκτός Βουλής αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Όπου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δίνει το πράσινο φως προς το Eurogroup για να αποφασίσει την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του ΣΕΒΕ, ο Πρωθυπουργός σχεδόν σε πανηγυρικούς τόνους περιέγραψε με τους πλέον θετικούς τόνους το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Επαναφέροντας τα περί success story μετά το τυπικό τέλος του προγράμματος, είπε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, αλλά θα περιλαμβάνει μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία. 

Αναφερόμενος ειδικά στην απόφαση του EWG για τις συντάξεις, είπε: «Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλες είναι ιδιαίτερα θετικά. 

Συνεπώς φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν περικοπή των συντάξεων. Αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη».

–Διά πυρός και σιδήρου προχωρά η Μέι 
την επομένη της συμφωνίας για το Brexit

Από μια κλωστή κρέμεται πλέον η τύχη της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μετά το μπαράζ υπουργικών παραιτήσεων χθες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να δηλώνει πως η Ε.Ε. προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.

Λίγες ώρες αφότου η Μέι ανακοίνωνε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι έχει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου όσον αφορά το προσχέδιο συμφωνίας με την Ε.Ε. για το Brexit, τέσσερις υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Brexit Ντομινίκ Ράαμπ και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωναν την παραίτησή τους.

Βαλλόμενη πανταχόθεν, η Μέι επιχείρησε να εκβιάσει, λέγοντας στους βουλευτές να δεχτούν τη συμφωνία της, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει τελικά καν το Brexit.

Η πολιτική αναταραχή προκαλεί αναστάτωση και στις αγορές, ενώ εντείνονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις εντός Ηνωμένου Βασιλείου, με ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας και επάνοδο του βορειοϊρλανδικού ζητήματος στο προσκήνιο.

–Πολυτεχνείο:Εμπόδισαν αντιπροσωπεία 
του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στην είσοδο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα προκειμένου να καταθέσει στεφάνι για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του ΕΜΠ προπηλάκισαν τα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Π. Ρήγας, Κ. Γαβρόγλου, Π. Σκουρλέτης, Θ. Δρίτσας, Ν. Τόσκας και Ν. Μανιός, και τα εμπόδισαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο απωθώντας τους.

Τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΙΡΙΖΑ δεν κατάφερε να καταθέσει στεφάνι και αποχώρησε. Στο μεταξύ πριν από λίγο στο Πολυτεχνείο έφτασαν μέλη της ΚΝΕ για περιφρούρηση καθώς αναμένεται να καταθέσει στεφάνι ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

–Τρίκαλα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα χωριά του Ασπροποτάμου
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Τρικάλων. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μετεώρων, Δημήτριος Βουρλίτσης. 

Η χιονόπτωση, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, συνεχίζεται και αυτή την ώρα στα χωριά της περιοχής του Ασπροποτάμου. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ενώ ο δήμος Μετεώρων είναι σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τον κ. Βουρλίτση.

–Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που 
εκτελούσε το δρομολόγιο Λιανοκλάδι – Αθήνα

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λιανοκλάδι προς Αθήνα, σημειώθηκε σήμερα στις 6.52 το πρωί. Από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 1511 δεν υπήρξαν θύματα, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.Τα δρομολόγια μεταξύ Λιανοκλαδίου και Παλαιοφαρσάλου εκτελούνται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία.

–Γουδή: Φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα
Φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αγίας Λαύρας στο Γουδή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: