20 Νοεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 20-11-2018
–Στα άκρα η κόντρα για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας.Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο πεδίο των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας, μετά την αρνητική απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, επικαλούμενη πηγές της Εκκλησίας, δημοσίευσε ότι υπήρξε συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην οποία ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε στον Αρχιεπίσκοπο «εγώ είμαι χριστιανός και ο Πρωθυπουργός άθεος», προκειμένου να τον πείσει να μην έρθει σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φερόταν να ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ κύκλοι της εκκλησίας επιβεβαίωναν τη συνάντηση αναφέροντας ότι η αρχική αντίδραση της Ν.Δ. στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, ήταν θετική.

Η Black Friday εξελίχθηκε σε Black Week
 «Μία μαύρη Παρασκευή σίγουρα δεν θα φέρει άσπρη ημέρα στο λιανικό εμπόριο που έχει απωλέσει το 40% του τζίρου του μετά το 2008» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης εν όψει της Black Friday στις 23 Νοεμβρίου.

Ο κ. Κορκίδης εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια προσωρινά ίσως τονώσει τον τζίρο των μεγάλων αλυσίδων, αλλά θα δημιουργήσει αναιμική κατανάλωση στην υπόλοιπη αγορά.

Σημείωσε ακόμη πως οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν «παρών» για να μην αφήσουν τους μεγαλύτερους «να παίζουν μόνοι τους επικοινωνιακά παιχνίδια, που πάντως προβληματίζουν με τον περιορισμό του περιθωρίου κέρδους και την αύξηση του κόστους πωλήσεων».

Παρατήρησε επίσης ότι «από του χρόνου το πιο πιθανό είναι να την αποκαλούμε ‘Greek Black Week’, αφού καταφέραμε μόλις την τρίτη συνεχόμενη χρονιά εφαρμογής της στην Ελλάδα να την ξεχειλώσουμε από ημέρα σε εβδομάδα».

–Κέρκυρα: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές 
συγκοινωνίες λόγω μποφόρ

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα και το αντίστροφο, για τα ανοιχτού τύπου πλοία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκό – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων στην περιοχή, απαγόρευση απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ και από λιμάνι της Λευκίμμης. Από το πρωί όλα τα πλοία παραμένουν «δεμένα» και δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο.

–Διαβατά: Δύο τραυματίες από συμπλοκή 
στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Δύο αλλοδαποί που διέμεναν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκαν έπειτα από συμπλοκή.

Το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε χθες το βράδυ στις 23.40 όταν δύο ομάδες ατόμων διαφορετικής εθνικότητας συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο και από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν από μαχαίρι ένας Ιρακινός και ένας Ιρανός.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

–Συνελήφθη μέλος του «Ρουβίκωνα»
Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 39χρονος τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός -που συνελήφθη στις 17 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια. 

Για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών- και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: