12 Νοεμβρίου, 2018

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ «ΑΣΤΕΡΕΣ»


Την πρόταση της Ελληνικής Πολιτείας για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας στην επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος και της θέσης της Πολιτείας μέσα από 15 σημεία ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός την 6ην Νοεμβρίου 2018 ενώπιον του Αρχιεπισκόπου.

Ο Μακαριώτατος βέβαια δεν υιοθέτησε και δεν υπέγραψε κανένα κείμενο και καλώς έπραξε, διότι πρέπει να εγκριθούν από όλη την Ιεραρχία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος όχι όμως και του Φαναρίου.

Έτσι άρχισαν αμέσως να φωνασκούν μέσα από Τηλεοράσεις και μικρόφωνα Ραδιοφωνικών Σταθμών κάποιοι χωρίς λόγο, διότι η Ιεραρχία δεν έχει συνέλθει για να αποφασίσει τι θα διορθώσει, τι θα αφαιρέσει ή τι θα προσθέσει, αν κάνει αποδεκτά και τα 15 σημεία του κειμένου της Κυβέρνησης, ή αν τελικά απορρίψει όλα τα σημεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει υπογράψει κανένα κείμενο όπως προείπαμε σε αυτή την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αλλά ούτε και έχει δεσμευθεί, διότι περιμένει την απόφαση της Ιεραρχίας που θα συνέλθει την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 για να τον εξουσιοδοτήσει περί της υπογραφής ή μη.

Βγήκαν λοιπόν κάποιοι θερμόαιμοι Δεσποτάδες, στις ρούγες ως δήθεν σωτήρες του κλήρου όπου θα έπρεπε πρώτα αυτά που λένε στα Κανάλια στα Site και τα Ραδιόφωνα να τα πουν πρώτα στην Ιεραρχία την Παρασκευή και μετά να δηλώνουν ότι αυτοί θέλουν, διότι έτσι ευτελίζεται ο Θεσμός της Ι.Σ.τ.Ι.

Υπήρξαν βέβαια και σώφρονες φωνές, όπως του Ιωαννίνων, του Νέας Ιωνίας, του Μάνης, του Μαρωνείας,   του Λαγκαδά, του Κηφισίας οι οποίοι είπαν μεν την γνώμη τους χωρίς βέβαια να μέμψουν το πρόσωπο του Πρώτου, διότι γνωρίζουν πολύ καλά το Συνοδικό σύστημα, χωρίς τις  ακραίες και ανέντιμες φωνές  όπως: του Θεσσαλονίκης, του Πειραιώς του Μεσσηνίας του «αγαπούλη» Καλαβρύτων, του Δημητριάδος, του Σπάρτης, του Ναυπάκτου όπου δι΄ αυτόν λυπούμεθα ιδιαίτερα  και κάποιων άλλων παντελονάδων.

Το ότι δεν εγνώριζαν όπως λένε οι ολίγοι θερμόαιμοι Δεσποτάδες τι συζητούσε τόσο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό ψεύδονται, διότι ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά από τις όποιες συναντήσεις είχε  μέχρι σήμερα με τον Πρωθυπουργό ή με κάποιον άλλο Πρόεδρο Κόμματος ενημερώνει την Δ.Ι.Σ. Εξάλλου τις ενημερώσεις του Αρχιεπισκόπου προς το Σώμα τις αναγράφουν και τα εκάστοτε Δελτία Τύπου

Είναι ντροπή λοιπόν να βγαίνουν κάποιοι απ΄ αυτούς και μάλιστα ερείπια και να μιλάνε δήθεν για το καλό της Εκκλησίας και να εκφράζονται όπως εκφράζονται για τον Αρχιεπίσκοπο, διερωτώμενοι μάλιστα αν ο Αρχιεπίσκοπος είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γνωρίζουμε τι ψηφίζει ο Αρχιεπίσκοπος στην κάλπη, αυτό όμως που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι δεν θα βρεθεί μπιλιέτο που να έχει αποσταλεί από αυτόν στον Στυλιανό Παττακό. Βγήκε λοιπόν και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος και έκανε λόγο για συναλλαγή Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι:

Συναλλαγές κάνει ο υπόκοσμος και όχι η Εκκλησία εκτός και αν ο κ. Άνθιμος ενθυμήθη την συναλλαγή της εκλογής Αρχιεπισκόπου το 1998 και την συναλλαγή της μεταθέσεώς του από την Αλεξανδρούπολη στην Θεσσαλονίκη.

Ας μη λυπάται λοιπόν σήμερα για τον Αρχιεπίσκοπο γιατί έχει και προβλήματα υγείας, θα έπρεπε να λυπόταν και να εντρέπεται στις 28 Απριλίου του 1998 και την 26η Απριλίου 2004 όπου εξελέγη Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης όπως εξελέγη!    

Πάντως αυτές οι ακραίες δηλώσεις των ως άνω προαναφερθέντων θερμόαιμων Δεσποτάδων και άλλων από τον κατώτερο κλήρο, όπως του συνδικαλιστικού Σωματείου των Ιερέων πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν πέσει στην συνείδηση του Χριστεπώνυμου πληρώματος της  Εκκλησίας και δίδουν τροφή στους  αθέους ώστε να τους θεωρούν χριστέμπορους που ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και όχι για την πίστη για την οποίαν υποτίθεται έχουν ταχθεί εντός της Εκκλησίας.

Κανείς τους όμως δεν είπε μπράβο που παραμένει στο Άρθρο 3  του Συντάγματος το Ομοούσιο της Αγίας Τριάδος από την επερχόμενη Αναθεώρηση, το μόνο όμως που τους ενδιαφέρει κατά τα λεγόμενά τους είναι ο κορβανάς,  όπου ως άλλοι Ιούδες  ενδιαφέρονται μόνο πως θα τον κατοχυρώσουν. 

Καλόν είναι λοιπόν να βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους που προαναφέραμε χωρίς το προσωπείο της ταπεινότητας και της υποκρισίας που παρουσιάζουν, όσοι γνωρίζουν τα Εκκλησιαστικά πράγματα καταλαβαίνουν τι εννοώ. 

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ήρθε και η ώρα να ελεγχθούν οι πόροι του συνδικαλιστικού Σωματείου του ΙΣΚΕ, διότι δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρει αυτό το σωματείο στους συναδέλφους του, τίποτα απολύτως, ταμείο όμως έχει από εισφορές και από ενοίκια.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι Ιερείς εγγεγραμμένοι σε αυτό το σωματείο, αλλά δεν μπορεί μια θράκα ανθρώπων όπως ο π. Γ. Σελλής, ο π. Γ. Βαμβακίδης και π. Γ. Κωνσταντίνου να λειτουργούν ασύδοτοι μέσω Τηλεοράσεως - Ραδιοφώνων και από κατάπτυστα Δελτία Τύπου, διότι δεν συνάδει συνδικαλισμός στο σώμα της Εκκλησίας, δια τούτο θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να μεριμνήσει τάχιστα περί αυτών.

Ποιόν αγώνα και ποια μάχη έχει δώσει για τους συναδέλφους του αυτό το συνδικαλιστικό σωματείο; ή για την Ορθόδοξη Εκκλησία και πότε; 

Αφηρημένα μιλούν για σκοτεινά κέντρα χωρίς όμως να τα κατονομάζουν, ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους εκεί στην Σοφοκλέους και μετά ας ομιλούν περί των θεμάτων της Εκκλησίας αυτά τα ζιζάνια. Γι’ αυτό ας συμμαζευτούν όπως είπε και ο Άγιος Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για τον ΙΣΚΕ.

Αρκετά λοιπόν έχουμε χορτάσει από γνώμες κάποιων κυρίων τίποτα παντελονάδων που μερικοί απ΄ αυτούς όπως π.χ. ο Φ. Κρανιδιώτης, και ο Ν. Νικολόπουλος, όπου είναι πρόεδροι της πλάκας κάποιου ανύπαρκτου κόμματος  και στο τέλος δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους την ημέρα των εκλογών.  

Και κάποιοι σαν τους Ν. Μπογιόπουλο,  Ν. Ταμορίδη  και την αποτυχημένη πρώην Βουλευτίνα κυράτσα Πιπιλή.Κάτι τέτοιοι τύποι γράφουν και λένε πως ο κ. Βαρθολομαίος είναι Πρώτος όλης της Ορθοδοξίας και κακώς δεν ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. 

Ο κ. Βαρθολομαίος όμως θα πρέπει να γνωρίζουν αυτοί οι κύριοι ότι ανήκει Εκκλησιαστικώς στην Ισλαμική Δημοκρατία της Τουρκίας και όχι της Ελλάδος.

Σήμερα μάλιστα που είναι αποκομμένος από την Μόσχα με την Διακοπή Κοινωνίας, δεν είναι ούτε Οικουμενικός, ούτε πρώτος μεταξύ ίσων αλλά είναι πρώτος άνευ ίσων. Ας σταματήσουν λοιπόν τα παραληρήματα κάποιες υστερικές αδελφές ψυχές.  

Το Φανάρι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και πρέπει κάποια στιγμή να δώσει εξηγήσεις για τις νταηλίδικες εισπηδήσεις του σε άλλες αδελφές Εκκλησίες, για τα ανοίγματα του με τον Πάπα. 

Για την συγκάλυψη και στηριξή του προς τους Ουνίτες, καθώς βέβαια και για τα αυθαίρετα αυτοκέφαλα που μοιράζει όχι βέβαια αφιλοκερδώς (βλέπε αυτοκέφαλο Ουκρανίας) και τόσα άλλα. Θα μου πείτε βέβαια ποιος μπορεί να τον ελέγξει τον κ. Βαρθολομαίο;

Αυτοί που πρέπει πάραυτα να τον ελέγξουν
    για το καλό της Ορθοδοξίας είναι οι:

Αλεξανδρείας, 

Αντιοχείας, 

Ιεροσολύμων, 

Μόσχας, 

Σερβίας, 

Ρουμανίας, 

Βουλγαρίας, 

Γεωργίας, 

Κύπρου, 

Αθηνών, 

Πολωνίας, 

Αλβανίας, 

Τσεχίας-Σλοβακίας. 

Έτσι για να τελειώνουμε με αυτόν τον κύριο.

Θυμάμαι το 2004 με τα γνωστά που είχε δημιουργήσει πάλι ο κ. Βαρθολομαίος περί των «Νέων Χωρών» ο τότε Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος είχε πει:«Ε δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια μας στο Φανάρι». Εγώ σήμερα θα πω αρκετά τα έχουμε κατεβάσει. Φτάνει πια!!!

Η Εκκλησία της Ελλάδος θυμίζουμε έχει
περάσει από πολλούς σκοπέλους όπως:

1)Το 1091 με τα Ευαγγελικά

2)Το 1907 περί διορισμών από το Κράτος Νεωκόρων και Ψαλτών

3)Το 1952 πάλι για την Εκκλησιαστική Περιουσία

4)Το 1961 για το μάθημα των Θρησκευτικών

5)Το 1965 για την πλήρωση Μητροπολιτών στις Μητροπόλεις

6)Το 1981 για τον Πολιτικό Γάμο

7)Το 1987 για τον αντικανονικό Νόμο Τρίτση

8)Το 2000 για τις Ταυτότητες

9)Το 2005 για το Παραδικαστικό

10)Το 2007 για την στημένη υπόθεση Βατοπαιδίου

11)Το 2016 για τα Θρησκευτικά στα Σχολεία

12)Το 2018 σήμερα για την Συνταγματική Αναθεώρηση  

Όπως βλέπουμε λοιπόν από τα ανωτέρω η Εκκλησία βγαίνει πάντα νικώσα όσοι σεισμοί και μετασεισμοί την ταρακουνούν Άγιε Ναυπάκτου.       

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγύρτες συνδικαλιστές του ΙΣΚΕ όπου κάθε άλλο παρά Ιερός Σύνδεσμος είναι καθώς και τον χασοδίκη Σταυριανάκη πως πλανώνται πλάνην οικτράν λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου, διότι ο Αρχιεπίσκοπος θα φύγει από την Αρχιεπισκοπή με κιλλίβαντα όταν και όποτε ο Θεός το επιτρέψει.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι όπου θέλουν να ενημερωθούν με ακρίβεια για την Εκκλησιαστική Περιουσία μπορείτε να ανατρέξετε στα κάτωθι Πονήματα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: