10 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 10-07-2018
O Ντράγκι έβαλε «πάγο» στις ελληνικές ελπίδες για ένταξη στο QE«Πάγο» στις ελπίδες της Αθήνας για ένταξη στο QE (πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης) έβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Όπως δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να αποδέχεται κατ’εξαίρεση τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα (waiver), μετά την αξιολόγηση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα κάνει η Τράπεζα και εφόσον αυτή είναι θετική.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου και του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, για το αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, o πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε τα εξής: 

«Για να συνεχιστεί το Waiver μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου, θα πρέπει να υπάρξει η θετική αξιολόγηση από την πλευρά της ΕΚΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». 

Ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚT θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και την αξιολόγηση της διαχείρισης των κινδύνων, μετά την έγκριση της τελευταίας απόφασης του Eurogroup. 

Από τα εθνικά κοινοβούλια της ευρωζώνης και μετά τις απαραίτητες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ο Μ. Ντράγκι, σημείωσε, επισης, ότι το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στο οποίο θα υπαχθεί η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στις 20 Αυγούστου, δεν εγγυάται την συνέχιση του waiver, παρά μόνο αν η αξιολόγηση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι θετική.

–Καναδάς: Στους 70 οι νεκροί από τον σαρωτικό καύσωνα
Το κύμα καύσωνα που έπληξε το Κεμπέκ στις αρχές του μήνα προκάλεσε τον θάνατο 70 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό των τοπικών υγειονομικών αρχών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. 

Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους, οι 34, καταγράφηκαν στο Μόντρεαλ, οικονομική πρωτεύουσα του Κεμπέκ, επεσήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της επαρχίας.

Καύσωνας έπληξε τον ανατολικό Καναδά επί μία εβδομάδα στις αρχές Ιουλίου, όμως μόνο στο Κεμπέκ καταγράφηκε αύξηση των θανάτων που συνδέθηκε με τις ακραίες θερμοκρασίες.Το 2010 ένα άλλο κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων στην περιοχή του Μόντρεαλ.

–Αργυρούπολη:Ο 14χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού 
πριν αυτοκτονήσει -Είχε δεχθεί και απειλητικό τηλεφώνημα

Απαντήσεις στο προσωπικό ημερολόγιο του μαθητή αλλά και στα social media αναζητούν οι Αρχές για να καταλάβουν τι τον οδήγησε στο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ταυτόχρονα έγινε και άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών.Οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, καθώς σήμερα το απόγευμα είναι η κηδεία του 14χρονου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», επικαλούμενο μαρτυρίες των φίλων του παιδιού,ο 14χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Ωστόσο μυστήριο παραμένει τι είναι αυτό που οδήγησε τον 14χρονο μαθητή στην αυτοχειρία αμέσως μετά μάλιστα από το πάρτι στο οποίο παρευρέθηκε ο ίδιος το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 12 το βράδυ.

Σύμφωνα με φίλη του καθώς και άτομα από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση.Η ίδια πηγή αναφέρει πως το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα.

Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 14χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Φως στην υπόθεση αναμένεται μάλιστα να ρίξει και το προσωπικό ημερολόγιο του αγοριού. Μυστήριο με την τηλεφωνική κλήση που λέγεται πως δέχθηκε ο 14χρονος όσο ήταν στο πάρτι Μυστήριο με την τηλεφωνική κλήση που λέγεται πως δέχθηκε ο 14χρονος όσο ήταν στο πάρτι

Εκεί ο αριστούχος μαθητής κατέγραφε συστηματικά τις σκέψεις και στιγμές της καθημερινότητάς του.Το βασικό ερώτημα μέχρι στιγμής πάντως είναι το αν ο μαθητής είχε πέσει θύμα bullying, όπως ο ίδιος άφηνε να αποκαλυφθεί μέσα από τα σημειώματα που άφησε πριν δώσει τέλος στην ζωή του.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 14χρονος φαίνεται ότι ξεκίνησε να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες και οι αρμόδιοι διερευνούν αν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός που αντιμετώπισε.

–Σφακιανάκης:Το cyber bullying 
είναι μεγάλη απειλή για τα παιδιά

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της αυτοχειρίας του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για το bullying.

«Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θέλει μεγάλη προσοχή. Ο κόσμος της εφηβείας δεν μπορεί να καταλάβει πού πρέπει να σταματήσει. 

Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μία απλή πλάκα, χαβαλέ, και από τον χαβαλέ έχουμε ένα ισχυρό bullying, το οποίο μετατρέπεται σε αυτοκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

«Έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία σώσαμε πολλά παιδιά από το τελευταίο βήμα», επεσήμανε εν συνεχεία ο κ. Σφακιανάκης.

«Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο , η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε και έσωσε πολλά παιδιά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, τόνισε ότι σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying.«Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις», είπε.

–Τουρκία: Ο Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον 
ποιος θα είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι ο πρόεδρος θα διορίζει εφεξής τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, τους αναπληρωτές του και τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, για 4ετή θητεία.

Το διάταγμα δημοσιεύεται πριν ακόμα συμπληρωθούν 24 ώρες, αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος και ανέλαβε την διακυβέρνηση της Τουρκίας με νέες, σαρωτικές εκτελεστικές εξουσίες.

Τρία προεδρικά διατάγματα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης ορίζουν τη δομή του νέου προεδρικού συστήματος και τους κανόνες που θα διέπουν τον διορισμό αξιωματούχων από τον πρόεδρο.

–Αργεντινή:Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες 
εναντίον  της λιτότητας και του ΔΝΤ

Πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της οικονομικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου της Αργεντινής, του Μαουρίσιο Μάκρι.«Είμαστε εδώ (…) για να πούμε «όχι» στο ΔΝΤ, για να μην εκχωρηθούν οι πόροι μας», είπε ένας από τους διαδηλωτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην πορεία αυτή–που οργανώθηκε την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας–για να απαιτήσουν «αλλαγή πορείας» της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας και τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού.

«Σπάμε τις αλυσίδες που μας επιβάλλει η συμφωνία του Μαουρίσιο Μάκρι με το ΔΝΤ, που το μόνο που μας εγγυάται είναι σχεδιασμένη ανέχεια», ανέφερε κείμενο που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Το ΔΝΤ συμφώνησε με το Μπουένος Άιρες τον Ιούνιο να χορηγήσει στην Αργεντινή δάνειο ύψους 50 δισεκ. δολαρίων με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε προκειμένου το 2019 ο Μάκρι να ταπεινωθεί στις κάλπες», δήλωσε ο Πάμπλο Μογιάνο, ο επικεφαλής του συνδικάτου των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. 

Ο ίδιος επισήμανε την «αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».Ο Μαουρίσιο Μάκρι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποκλίνει από την πορεία που χάραξε. «Διερχόμαστε μια καταιγίδα» που είναι συνέπεια «πολλών παραγόντων», δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής τη Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: