13 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Τελευταία ενημέρωση: 13-07-2018
-Άγρια κόντρα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές. Η ακρόαση του πράκτορα του FBI, Πιτερ Στρζοκ, που απομακρύνθηκε από την έρευνα για τη Ρωσία μετά την αποστολή μηνυμάτων κατά του Τραμπ, από επιτροπές της Βουλής εξελίχθηκε σε ένα σώου υποκρισίας, σχολιάζει το CNN.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ως εισαγγελείς σε ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, προσπάθησαν να περιγράψουν τα μηνύματα κατά του Τραμπ που έστελνε ο Πίτερ Στρζοκ στην πρώην ερωμένη του, ως ένα σύμπτωμα εσωτερικής προκατάληψης του FBI, που θα μπορούσε να υποβαθμίσει την αξιοπιστία της έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Μάλερ διερευνά την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ ο Στρζοκ απομακρύνθηκε από την ομάδα έρευνας που έχει συσταθεί για την υπόθεση αυτή, μόλις έγινε γνωστή η ανταλλαγή των επίμαχων μηνυμάτων.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να τον υπερασπιστούν και να στρέψουν το ενδιαφέρον στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, με έμφαση στο ενδεχόμενο της διάπραξης συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Από την άλλη μεριά, ο Στρζοκ εκμεταλλευόμενος την συμπεριφορά των κοινοβουλευτικών, χαμογελούσε πονηρά, καθώς αυτοί μιλούσαν ο ένας μετά τον άλλον, ενώ δεν δίστασε ν’ ανταποδίδει τα φραστικά πυρά σε όσους του απηύθυναν ερωτήσεις, αλλά και να τους φέρνει σε μία κατάσταση εκνευρισμού, όταν αρνούνταν να τις απαντήσει.

Παράλληλα, ο ίδιος, υπερασπίστηκε με πάθος το FBI σε μία επίθεση των Ρεπουμπλικάνων, υπογραμμίζοντας ότι η στάση τους αυτή, «διαβρώνει σε βάθος» την αξιοπιστία της αναφερόμενης υπηρεσίας. 

«Κατανοώ ότι ζούμε σε μία πολιτική εποχή, στην οποία οι επιθέσεις και οι υπαινιγμοί συχνά υπερτερούν απέναντι στην τιμιότητα και την ακεραιότητα», δήλωσε ο Στρζοκ ενώπιον των Επιτροπών Εποπτείας και Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τον ρόλο εποπτείας του Κογκρέσου, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως η σημερινή ακρόαση αποτελεί μία ακόμη νίκη για τον Πούτιν», είπε.

O Στρζοκ εξέφρασε την «μεγάλη λύπη» του για τον τρόπο με τον οποίο τα μηνύματα που έστελνε στην πρώην δικηγόρο του FBI Λίζα Πέιτζ πλήγωσαν τόσο την οικογένειά του, όσο και το FBI, ενώ κανένας δεν θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ως έναν μη μεταμελημένο μάρτυρα.

Ο ίδιος, δέχθηκε για ώρες τις φραστικές επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων, απαιτώντας χρόνο για ν’ απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Από την άλλη μεριά, όταν το θεωρούσε σκόπιμο, αρνούνταν ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις τους, μετά από την καθοδήγηση του δικηγόρου του, οδηγώντας τους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη των δύο επιτροπών, σε απόγνωση.

Από την ακρόαση δεν στάθηκε δυνατό ν’ αποκαλυφθούν νέα στοιχεία για την διεξαγωγή των ερευνών, τόσο για την Χίλαρι Κλίντον, όσο και για τον Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας του γενικότερου κλίματος πολιτικής αντιπαράθεσης και πόλωσης, υπό το οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε.

Το FBI διερεύνησε την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Ο τρόπος αυτός διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφάλειας που εφαρμόζει το αμερικανικό ΥΠΕΞ για τις επικοινωνίες των στελεχών της ηγεσίας. Η Κλίντον έχει δηλώσει ότι ο χειρισμός της έρευνας αυτής, από το FBI, είχε ως συνέπεια την εκλογική της ήττα, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Δημοκρατικός Λούις Γκουτιέρεζ από το Ιλινόις χαρακτήρισε την κατάσταση με επίκεντρο τις επιδιώξεις της Ρωσίας, ως εξής: «Εντάξει, Κρεμλίνο είχες άλλη μία καλή ημέρα».

Είναι σίγουρο ότι η ανάγνωση των μηνυμάτων του Στρζοκ δυνατά από τους Ρεπουμπλικάνους στην αίθουσα, πυροδοτούσε διαδοχικά το εκρηκτικό κλίμα των αντιδράσεων από τις αναφορές που υπήρχαν σε αυτά για την «απαίσια συμπεριφορά» του Τραμπ, προκαλώντας το αίσθημα απέχθειας του Στρζοκ για τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Ήρθατε εδώ και είπατε ότι “δεν έχετε κάποια προκατάληψη”», είπε ο Ρεπουμπλικάνος Λούι Γκόμερτ από το Τέξας. «Το είπατε με τόσο άμεσο τρόπο κι ενώ παρακολούθησα την κατάθεση που δώσατε, είπα σε κάποιους άλλους, “είναι πολύ καλός. Λέει ψέματα. Το ξέρουμε ότι λέει ψέματα και είναι πιθανό να περάσει και το τεστ με τον πολύγραφο”».

Λίγα λεπτά αργότερα, η ακρόαση κινδύνευσε να βρεθεί εκτός ελέγχου όταν ο Γκόμερτ κατηγόρησε τον Στρζοκ ότι προκαλεί ενόχληση στον ίδιο, αλλά και σε άλλους πράκτορες του FBI. «Δεν μπορώ να συγκρατηθώ κι αναρωτιέμαι όταν σας βλέπω να κοιτάτε με πονηρό χαμόγελο, πόσες φορές εμφανιστήκατε με αυτό το αθώο βλέμμα μπροστά στην σύζυγό σας, ενώ της λέγατε ψέματα για την Λίζα».

«Κύριε πρόεδρε, αυτό είναι εξοργιστικό», φώναξε ένας Δημοκρατικός. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν συνεχώς τον Στρζοκ για προκατάληψη, ενώ οι Δημοκρατικοί έδιναν έμφαση στην αποτυχία του ν’ αποκαλύψει ενδεχόμενη συνωμοσία μεταξύ του Τραμπ και των Ρώσων πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ισχυριζόμενοι ότι η αντιπάθειά του για τον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο, δεν αλλοίωσε την διεξαγωγή της έρευνας.

Ο Γκουτιέρεζ προσπάθησε ν’ αποδείξει ότι ο Στρζοκ θα μπορούσε να βλάψει τον Τραμπ, αν το ήθελε. «Είχατε μία σχεδόν μαγική σφαίρα στα χέρια σας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την έρευνα. Την χρησιμοποιήσατε»; τον ρώτησε. «Όχι κύριε», απάντησε ο Στρζοκ.

Στην διάρκεια της ακρόασης, σημειώθηκαν αρκετές διακοπές από φωνές που καλούσαν όλους να επιστρέψουν στην τάξη, καθώς η διαδικασία εξελίσσονταν σε μια φαρσοκωμωδία. «Σταματήστε να τον πιέζετε», φώναξε ένας Δημοκρατικός. «Σταματήστε να τον διακόπτετε», φώναξε ένας άλλος…

-Το Πυροσβεστικό Σώμα δώρισε οχήματα 
σε δύο αλβανικούς δήμους

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, στα Ιωάννινα, τελετή παράδοσης δωρεάς -εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας- δύο πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και του αντίστοιχου εξοπλισμού τους, στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Η δωρεά αυτή εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και αποβλέπει στην ενίσχυση των υπηρεσιών πυρόσβεσης των εν λόγω δήμων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπαρχηγού Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Δημοσθένη Αναγνωστάκη.

-Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ώρα 7.00 π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ώρα 7.00 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Σύνταγμα) για το θέμα των Β.Α.Ε. και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δεν παρέστη στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ορίσει ο ίδιος, με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Ομοσπονδίες την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, χωρίς καμία δικαιολογία!!!

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Τσακαλώτος και η κυβέρνηση αντιμετώπισαν με ΜΑΤ, βία και χημικά τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018.

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν θα μπορεί να κρύβεται για πολύ και ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ θα αναγκαστεί να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

-Κικίλιας: Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες του εξωτερικού
Για τον μεγαλύτερο πολιτικό εμπαιγμό στους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης χθες στη Βουλή για το θέμα της ψήφου όσων ζουν στο εξωτερικό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση είπε ουσιαστικά πως «όποιοι έχετε χρήματα, όποιοι είστε πλούσιοι, μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας και να έρθετε να ψηφίσετε. 

Όλοι οι υπόλοιποι που φύγατε από ανάγκη, για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές σας, που ενώ σπουδάσατε στην Ελλάδα και είχατε όνειρα και φιλοδοξίες, σάς διώξαμε και πήγατε στο εξωτερικό και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να κόψετε το λαιμό σας και δεν θα ψηφίσετε»

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως είναι η τρίτη φορά που η Νέα Δημοκρατία έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, προκειμένου οι Έλληνες που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. «Το προβλέπει το Σύνταγμά μας. 

Και την αρνείται η κυβέρνηση και υπεκφεύγει, γιατί φοβάται αυτούς τους ανθρώπους που έδιωξε από τη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, να τους αρνείται κανείς τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Εάν ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπάρξει συνεπής σε ό,τι έχει δεσμευτεί μέχρι σήμερα, δηλαδή ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα διαγράψει τα δάνεια των πολιτών από τις τράπεζες, θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις, άλλο τόσο συνεπής θα είναι στο θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Η επιτροπή που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι του Βαμβακούλα.Τριμελής επιτροπή με πέντε άτομα που θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας είπε πως η κυβέρνηση, δυστυχώς για τη χώρα, πηγαίνει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα. «Σε κομβικά θέματα, στα οποία οι Έλληνες περιμένουν λύσεις, αποδεικνύει ότι είναι ανεπαρκής και χωρίς πολιτικό κεφάλαιο» υποστήριξε και πρόθεσε:

«Όχι μόνο πάγωσε το Eurogroup το θέμα της αναβολής της περικοπής των συντάξεων, όχι μόνο μπλόκαρε την ποσοτική χαλάρωση – θυμάστε πως πανηγύριζε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο για τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και της ποσοτικής χαλάρωσης – όχι μόνο απέρριψε το waiver, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε την εντύπωση ότι εξακολουθεί να κάνει το απόλυτο κουμάντο σε μια ανίσχυρη κυβέρνηση που λέει μόνο ναι».

Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει σε περικοπές των φαρμάκων των στρατιωτικών, σε μειώσεις στην υγειονομική τους περίθαλψη και σε μειώσεις στη συντήρηση των αεροσκαφών.

«Τα ήδη κουτσουρεμένα πολεμικά μας αεροσκάφη που δεν μπορούν να πετάξουν και τα «κανιβαλίζουν» οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για να καλύψουν τις ανάγκες σε ανταλλακτικά, θα έχουν ακόμη σημαντικότερο πρόβλημα, γιατί οι κύριοι της κυβέρνησης ήθελαν να πανηγυρίσουν κοροϊδεύοντας τους Έλληνες ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε αυτά τα 5 νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το έκαναν μονομερώς και τιμωρείται η ελληνική κοινωνία που η κυβέρνηση έχει εξαπατήσει» δήλωσε. Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Κικίλιας είπε πως «είναι τεράστια πολιτική ήττα το ότι βγαίνει ο κ. Ζάεφ στο ΝΑΤΟ και μιλάει για «Μακεδονία» και κάθονται από δίπλα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος χωρίς να μιλούν. 

Πανηγυρίζει ο κ. Ντιμιτρόφ και λέει «τα πήραμε όλα και την εθνότητα και την ταυτότητα erga omnes». Μας κοροϊδεύουν μες τη μούρη μας και οι κυβερνώντες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και βγήκε ο κ. Μαυραγάνης και είπε ότι εν ευθέτω χρόνω τα πράγματα θα διορθωθούν. Ποιον κοροϊδεύουν;» διερωτήθηκε.

Για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών έκανε λόγο για μηδενική συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πριν ένα μήνα έφεραν μια συγκεκριμένη διάταξη για την ημερομηνία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συμπληρώσει: 

«Μέσα στον πανικό τους, βλέποντας ότι καταρρέουν και για να θολώσουν το μήνυμα, έβαλαν 16 βουλευτές τους να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή, ντροπιάζοντας τον κ. Σκουρλέτη που δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, μήπως και σώσουν τα προσχήματα με τριπλές ή τετραπλές εκλογές».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως είναι στρατηγική της επιλογή να τα φορτώσουν στους επόμενους, να κάνουν τους γιαλαντζί επαναστάτες και να δουν τι θα γίνει το 2020 με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ό,τι και να υπάρχει, όσο σοβαρό και να είναι, θα το αντιμετωπίσουμε με τη λογική του συμφέροντος της ελληνικής κοινωνίας. 

Εάν δεν αφεθεί από μία προοδευτική, μεταρρυθμιστική, σύγχρονη κυβέρνηση να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, να έρθουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και να στηριχθεί το ασφαλιστικό μας σύστημα, θα συνεχίσουν να μειώνονται μισθοί και συντάξεις. 

Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτή η κατρακύλα είναι, αντί να αναδιανέμουμε τη φτώχεια όπως κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μεγαλώσουμε το ΑΕΠ της χώρας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

-Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την Κύπρο 
για την εξάλειψη  της εμπορίας ανθρώπων

Στην κατηγορία 1 από την κατηγορία 2 ανέβηκε η Κύπρος στη σχετική έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που αφορά την εμπορία προσώπων.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου ότι «η Κύπρος πληροί τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων».

Ανακοίνωση του Ινστιτούτου σημειώνει ότι «το γεγονός ότι η Κύπρος ανήκει στην κατηγορία 1 σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Αντίθετα η πίεση στο να παραμείνει η χώρα στην κατηγορία 1 είναι μεγαλύτερη».

Το Ινστιτούτο συγχαίρει την κυβέρνηση για τα θετικά μέτρα που λαμβάνει ως προς την καταπολέμηση του φαινομένου. «Όντως, μέσα από τα χρόνια οι διάφοροι λειτουργοί, αστυνομικοί και άλλοι σε συνεργασία με επαγγελματίες από την κοινωνία των πολιτών. 

Που εργάζονται ως προς την εξάλειψη του φαινομένου, έχουν αποκτήσει εμπειρογνωμοσύνη και μέσα από την επαγγελματικότητά τους, έχουν καταφέρει να αλλάξουν τα δεδομένα για τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: