20 Ιανουαρίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (20/1/2018)

 

Ελλάδα:Με αυτούς που μάς έβαλαν στα μνημόνια ή με αυτούς που μας έβγαλαν από αυτά, το ερώτημα των εκλογών του 2019, λέει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Κώστας Ζαχαριάδης. 

Ένα απίστευτο συμβόλαιο θανάτου με ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί για μια «εκτέλεση», ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα 24ωρα.

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του παροπλισμένου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Παναγιά Αγιάσου», που είχε παρασυρθεί την περασμένη Πέμπτη από τους ισχυρούς ανέμους από το λιμάνι του Πειραιά και βρισκόταν ανοιχτά του φαληρικού όρμου.

Δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ επιθυμεί το 61% των Ελλήνων πολιτών, αν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Με το να μιλούμε αφηρημένα για άλλα σχέδια και λύσεις, δεν εξασφαλίζουμε ούτε συνθήκες ειρήνης, ούτε τον Ελληνισμό της Κύπρου», διαμηνύει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 28 Ιανουαρίου.

Κόσμος:Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα σήμερα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, την ώρα που μοιάζει να επίκειται μια χερσαία επιχείρηση της Άγκυρας στην περιοχή.

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην Τουρκία όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε δέντρα στην άκρη του δρόμου, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Στην πρώτη επέτειο από την ορκωμοσία του, με το χρηματιστήριο σε συνεχή άνοδο και τη δημοτικότητά του επιτέλους να αυξάνεται, ο Ντόναλντ Τραμπ σκόπευε να ξεκουραστεί και να γιορτάσει μαζί με φίλους και υποστηρικτές. Αντίθετα, ο Τραμπ αναγκάστηκε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναχώρησε χθες Παρασκευή το βράδυ για περιοδεία στη Μέση Ανατολή στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Ισραήλ, αλλά όχι με των Παλαιστίνιων, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ το προσωπικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που δεν κρίνεται απαραίτητο λαμβάνει άδεια ή τίθεται σε προσωρινή αναγκαστική αργία.

Οικονομία:Την εδραία πεποίθησή του ότι τα αμέσως προσεχή έτη θα υπάρξει έκρηξη επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, εκφράζει σε συνέντευξή του ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Μερικές από τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στον αγροτικό τομέα, είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων κατά τη χρήση ενέργειας και διαχείρισης των υδάτων στον αγροτικό χώρο και τον κανόνων κοστολόγησης.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε σε μια πρόσφατη υπόθεση ότι είναι αντίθετο σε εθνική νομοθεσία που προβλέπει ότι ο εργοδότης μπορεί να απολύσει εργαζόμενο εξαιτίας απουσιών από την εργασία που επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα, έστω και αν οι απουσίες αυτές είναι δικαιολογημένες.

«Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία», υποστηρίζει η η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

«Είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένο και πολύ πιθανό η Ελλάδα να πάρει επαρκή ελάφρυνση του χρέους», απαντά ο επικεφαλής της ομάδας των οικονομολόγων της ευρωζώνης (Euroworking Group) Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του.
Αθλητισμός:Στο σπίτι του για να ξεκουραστεί και όχι σε νοσοκομείο βρίσκεται ο Πελέ, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του ύστερα από την πληροφορία ότι ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα εξάντλησης.

Ο Ολλανδός διεθνής άσος θα υπογράψει την ερχόμενη Δευτέρα το νέο του συμβόλαιο στην Φέγενορντ, την οποία «υπηρέτησε» από το 1999-2004. Με πολλές απουσίες θα υποδεχθεί το Σάββατο την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα προστέθηκε και ο Πίσπας, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης.

Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας νοσηλεύεται ο Πελέ, όπως ανακοίνωσε η βρετανική ένωση δημοσιογράφων ποδοσφαίρου (FWA), η οποία επρόκειτο να τιμήσει τον μεγάλο Βραζιλιάνο σταρ του παρελθόντος σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στο Λονδίνο.

Απαντες παρόντες στην αποστολή της ΑΕΚ που αναχωρεί το απόγευμα της Παρασκευής για τη Λάρισα. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανάρρωσε από γαστρεντερίτιδα και τέθηκε στη διάθεση του Χιμένεθ για τον Σαββατιάτικο αγώνα (19:30) αγώνα, ενώ παρών είναι και ο Ογκνιεν Βράνιες ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά μετά από 40 ημέρες. Εκτός έμεινε ο Ανταμ Τζανετόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: