17 Δεκεμβρίου, 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Νέα επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε η Τουρκική κυβέρνηση, αυτή τη φορά μέσω του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα πρέπει να υπολογίζει την Τουρκία πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση και ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση της Ουάσιγκτον για την Ιερουσαλήμ.

Η σκληρή ρητορική της Τουρκίας δεν έχει φυσικά στόχο τον Τραμπ, αλλά το εσωτερικό της ακροατήριο αλλά και τους πολίτες των Ισλαμικών χωρών. Η Τουρκία θέλει να αποδείξει σε όλους ότι είναι ο “προστάτης” των απανταχού μουσουλμάνων, και ο μόνος τρόπος να το δείξουν είναι η επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε τα όσα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός:

«Κατά τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ουδεμία ισχύ έχει για μας η απόφαση αυτή. 

Την Τετάρτη ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας πραγματοποίησε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής η οποία έδειξε ότι δεν είναι μόνη της η Ιερουσαλήμ ότι δεν είναι μόνοι τους οι Παλαιστίνιοι. Να μην κάνει κανείς σχέδια σε αυτήν την περιοχή χωρίς να υπολογίζει την Τουρκία. 

Δεν μπορεί κανείς να κάνει του κεφαλιού στην περιοχή μας. Δεν μπορεί κανείς να κινείται με τη λογική “το έκανα πάει τελείωσε” παρά τον Ισλαμικό κόσμο των 2 δισεκατομμυρίων. 

Σε κάθε διεθνή πλατφόρμα υπερασπιστήκαμε την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ και θα συνεχίσουμε να τις υπερασπιζόμαστε και στο εξής. Κανείς άλλος εκτός από την Τουρκία δεν έχει ανοίξει αποστολή για την Παλαιστίνη στην Ιερουσαλήμ σε επίπεδο πρεσβείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: