22 Οκτωβρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (22/10/2017)

 

Ελλάδα:Για ακόμη μία νύχτα σημειώθηκαν επιθέσεις κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση που πρόκειται να δώσει τις επόμενες ώρες ο πατέρας της δολοφονημένης εφοριακού, μετά την αποκάλυψή του ότι «βρισκόταν συμπτωματικά κοντά στο σημείο δολοφονίας» της κόρης του στο Β' Νεκροταφείο.

H δήλωση αυτή, που έρχεται αρκετά 24ωρα μετά την δολοφονία της 32χρονης, έχει προκαλέσει ερωτήματα στην αστυνομία. «Τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ» δήλωσε για την αναβάθμιση των F-16 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναβαθμιστεί η πλειοψηφία των F-16 και «το βασικό είναι να αναβαθμιστούν σε viper». Τόνισε, δε, ότι εργασίες θα γίνουν και στην Ελλάδα, κάτι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Την ώρα που συντάξεις και επιδόματα μπαίνουν στην «κλίνη του Προκρούστη» η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει στους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά για την περίοδο του 2009 και έπειτα.

«Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με εφικτό στόχο την αυτοδυναμία» δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτηρίζει πολύ θετικές τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο τη ΝΔ.

Κόσμος:Οι βόρειες περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία καλούν την Κυριακή τους κατοίκους να αποφασίσουν αν επιθυμούν οι περιοχές τους να μπορέσουν να αποκτήσουν ουσιαστική αυτονομία σε σειρά σημαντικών τομέων. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 23.00 τοπική ώρα για τα 7.900.000 των ψηφοφόρων στη Λομβαρδία, και τα 4.000.000 στο Βένετο. 

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, οι πέντε τελευταίοι πρόεδροι των ΗΠΑ εμφανίστηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον πάνω σε μουσική σκηνή στο Τέξας, το βράδυ του Σαββάτου, για μια συναυλία που δόθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των θυμάτων των κυκλώνων που έπληξαν τη νότια πλευρά της χώρας και την Καραϊβική.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εκδίωξαν το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από μια πόλη της επαρχίας Χομς με ιδιαίτερη συμβολική αξία, καθώς οι τζιχαντιστές βρίσκονται υπό πολιορκία στα τελευταία τους προπύργια στη Συρία.

Χιλιάδες άνθρωποι, μέλη πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς, διαδήλωσαν το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες κι απαίτησαν εξηγήσεις από τις αρχές για τον θάνατο ενός ακτιβιστή το πτώμα του οποίου βρέθηκε την Τρίτη στην Παταγονία, στο νότιο τμήμα της Αργεντινής.

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, Κυριακή, στην Ιαπωνία αυξήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2014, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, παρά τις καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν το αρχιπέλαγος καθώς ο ισχυρός τυφώνας Λαν έχει πλησιάσει τη χώρα.

Οικονομία:Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις το ενδιαφέρον των ξένων για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «χρυσής βίζας».

Όταν το 2012, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Green Cola έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά λίγοι πίστεψαν ότι θα μπορέσει να σταθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα καταφέρει να ανταγωνιστεί πολυεθνικούς κολοσσούς των προϊόντων cola.

Την χρυσή τομή στο «φλέγον» θέμα του κοινωνικού μερίσματος θα αναζητήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Οι επικεφαλής των θεσμών καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα. 

Με άγριες διαθέσεις αφού τα τεχνικά κλιμάκια έχουν… σημειώσει συγκεκριμένους τομείς για τους οποίους θα ζητήσουν αναλυτικά στοιχεία αλλά και απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των πολλών προαπαιτούμενων τα οποία ακόμη παραμένουν ανοιχτά.

Λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν για την έναρξη της δεύτερης ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων.Βασισμένος σε νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά και νέο τρόπο υπολογισμού θα είναι ο φόρος που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επόμενη χρονιά.

Αθλητισμός:Χάρη στο γκολ του Μολίνς στο 85’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Λαμία, η οποία είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 37ο λεπτό.

Χωρίς τους Φιγκέιρας και Μποτία θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή (20:30) στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «Φαίακες» με το γκολ του Νούνες στο 79΄ επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού, στο δεύτερο χρονικά ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους γηπεδούχους να παραμένουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: