16 Οκτωβρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (16/10/2017)

 

Ελλάδα:Να επισκεφτούν την Αθήνα, την οποία χαρακτηρίζουν τον ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό, και να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρία που επικρατεί ακόμη στην πόλη, παροτρύνει τους Βρετανούς η εφημερίδα Telegraph.

Πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, ανακοίνωσε, το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αποτυπώνει το μέχρι στιγμής κλίμα των επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας – με επικεφαλής τον πρωθυπουργό - η οποία συναντά φορείς και εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια. Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης συναντά τον Σταύρο Θεοδωράκη, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, σε μια απρόβλεπτη και αποκαλυπτική συνέντευξη.

Κόσμος:Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται πως είναι όντως πολιτικά εφτάψυχος. «Αν δεν κερδίσω τις εκλογές θα φύγω οριστικά από την πολιτική», δήλωσε χθες βράδυ σε ομιλία του στη νότια Ιταλία. Η στροφή προς τα δεξιά που προοιωνίζονταν στην Αυστρία καταγράφηκε τελικά και στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μόλις 31ενός ετών, θα αναδειχθεί στον πιο νέο ηγέτη της Ευρώπης.

Χωρίς ξεκάθαρη τοποθέτηση για το αν έχει κηρύξει ή όχι την ανεξαρτησία της Καταλονίας απαντά ο πρόεδρός της, Κάρλες Πουτζντεμόν, στο σχετικό ερώτημα που του έθεσε ο iσπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Συγγνώμη για τα αστεία του αναφορικά με τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που μόλις χθες διεγράφη από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον δεκάδων γυναικών, ζήτησε ο οικοδεσπότης του «Late Late Show», Τζέιμς Κόρντεν. Τα 272 χρόνια από την γέννηση του Olaudah Equiano τιμά με το σημερινό doodle η Google.

Οικονομία: Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων  που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου μήνα.

Αντίθετα, οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή και αδυναμία αποπληρωμής των δανείων δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, υπογραμμίζουν στελέχη τραπεζών. Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Εμπόριο, τουρισμός, ναυτιλία και κατανομή κοινοτικών κονδυλίων είναι οι τομείς στους οποίους οι έμποροι αναμένουν να υπάρξουν εμφανείς επιπτώσεις για τη χώρα μας εξαιτίας του Βrexit. 

Η  Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας παρουσίασε μελέτη του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ στην οποία αναλύονται όλα τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως θα επιφέρει το Brexit σε βάθος χρόνου στην ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα ζητούν να υπάρχει μία εθνική στρατηγική για το θέμα.

Ολοκληρώνεται στη Ναύπακτο η μοναδική εκθεσιακή – συνεδριακή εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας.

Περισσότεροι από 150 εκθέτες και 45 hosted buyers που εκπροσωπούν μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας έδωσαν παρών στον ειδικό εκθεσιακό χώρο που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Ναυπάκτου.

Είναι παντρεμένοι ή έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, κατοικούν στο ίδιο σπίτι, μπορεί να μοιράζονται τα οικογενειακά έξοδα, αλλά η εφορία τους αντιμετωπίζει ξεχωριστά αν έχουν περιουσιακά στοιχεία ή χρωστάνε στο Δημόσιο.

Αθλητισμός:Ιταλία, Δανία, Κροατία, Ελβετία (ισχυρές), Ελλάδα, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία και Σουηδία (αδύνατες), είναι οι ομάδες που θα βρεθούν στην κληρωτίδα.Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, ότι ο Ποστέκογλου θα παραιτηθεί μετά το διηπειρωτικό play-off με την Ονδούρα τον επόμενο μήνα

Εντυπωσιακή η Βαλένθια, διέλυσε 6-3 τη Μπέτις στη Σεβίλη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι «νυχτερίδες» πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημά τους εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ήδη 18 βαθμούς στις πρώτες 8 αγωνιστικές και με 21 γκολ συνολικά διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τη Μπαρτσελόνα (24).

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα έξι γκολ της Βαλένθια σημείωσαν ισάριθμοι διαφορετικοί παίκτες. Ευχάριστη έκπληξη στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι η Λεγανές και ένας από τους καλύτερους παίκτες της είναι ο Δημήτρης Σιόβας, με την ομάδα του Ασιερ Γκαριτάνο να περνάει με νίκη 2-0 επί της Μάλαγα από το «Ροζαλέδα».

Με χατ τρικ του Μάουρο Ικάρντι που ολοκλήρωσε με πέναλτι στο 90', η Ίντερ επικράτησε με 3-2 της Μίλαν στο ντέρμπι του Μιλάνου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Campionato. Την καλή πορεία τους στο ξεκίνημα συνεχίζουν Σαμπντόρια και Μπολόνια, που προχώρησαν με νίκες. 

Αντίθετα η Τορίνο έχασε έδαφος, καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Κροτόνε, διασώζοντας μάλιστα το βαθμό στις καθυστερήσεις. Νίκη «ανάσα» πέτυχε η Φιορεντίνα επί της Ουντινέζε (2-1), χάρη σε δύο γκολ του -πρώην παίκτη των «φριουλάνι»- Σιρίλ Τερό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η πρώτη φετινή νίκη της Τζένοα, που επικράτησε με 3-2 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία.

Παρότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει στο 1-1 την ΑΕΚ και να τη «γκρεμίσει» από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον αναπαύεται ο ΠΑΟΚ. 

Η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Super League έγινε στα Πηγάδια, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπρίτο στο 40΄, ενώ ο Βράνιες ισοφάρισε στο 88΄από θέση οφ σάιντ. Αποβλήθηκαν οι Φλίσκας στο 56΄ με δεύτερη κίτρινη και ο Σβάρνας στο 73΄ με απευθείας κόκκινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: