30 Σεπτεμβρίου, 2017

ΟΙ S-400 ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

Φαίνεται πως τα νέα για τη χώρα μας δεν είναι καλά και έρχονται από τη Συρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης επίθεσης των ισραηλινών, σε συριακό έδαφος η ενιαία ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να εντοπίσει το πακέτο των ισραηλινών αεροσκαφών F-35  και να αναχαιτίσει την επίθεση τους.

Μάλιστα τρεις από τους τέσσερις πυραύλους που εξαπέλυσαν οι Ισραηλινοί με στόχο το Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού ανατινάχθηκαν στον αέρα. Πάντως οι Ρώσοι δεν δείχνουν διάθεση κατάρριψης αεροσκάφους, απλά λοκάρουν τα F-35.

Αξίζει να τονιστεί πως, όπως έγινε γνωστό, η Ρωσία ανέπτυξε και το υπερσύγχρονο σύστημα αεράμυνας S-350E στην Συρία. Tο σύστημα έφθασε το λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην περιοχή Masyaf στην επαρχία Χάμα.

Τα νέα δεν είναι καλά για την Ελλάδα καθώς φαίνεται πως τα F-35 τα εντοπίζουν οι S-400 (έχουμε πια αποδείξεις). Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι θα έχουν αεροσκάφη που τα ελληνικά ραντάρ δε θα εντοπίζουν.

Ενώ αν αποκτήσουν τελικά (δε φαίνεται πιθανό με τα τωρινά αλλά ρευστά δεδομένα) S-400 θα έχουν και το αντίδοτο σε ενδεχόμενο απόκτησης F-35 από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: