17 Απριλίου, 2022

ΛΑΜΠΡΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, και συλλειτούργησαν ο Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Να αναφερθεί ότι τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού π. Θωμάς Συνοδινός, οι σύνεφημεριοί του και ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Καρσιώτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείο στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. θεοδώρητο και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του.

"Τον καλωσορίζουμε με πολύ αγάπη, χαιρόμαστε πάρα πολύ διότι γνωρίζουμε τα χαρίσματά του, τον χαρακτήρα του, την πορεία του και τρέφουμε πολλές ελπίδες, ελπίδες τις οποίες πρέπει να υλοποιήσουμε, διότι όπως όλοι βλέπετε, γύρω μας πολλά τα προβλήματα, πολλές οι δυσκολίες, όχι μόνο μέσα στον χώρο μας αλλά και από όλο τον κόσμο έρχονται μηνύματα δυσκολιών" τόνισε ο Μακαριώτατος καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Λαοδικείας.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε: "Σε μια τέτοια εποχή χρειάζεται στενή συνεργασία ιδιαίτερα μέσα στην Εκκλησία, χρειάζονται πρόσωπα που θα διαθέτουν αυτά τα προσόντα. Ο Σεβασμιώτατος Λαοδικείας το έχει αποδείξει, το ξέρουμε, για αυτό είμαστε χαρούμενοι που σας υποδεχόμαστε σήμερα"". Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τα θερμά του λόγια και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η εγκάρδια αδελφική σχέση που έζησαν σήμερα στην ευχαριστιακή σύναξη.

"Στα κρίσιμα χρόνια που διερχόμεθα η ενότητα της Ορθοδοξίας είναι το ζητούμενο. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει την πρωθιεραχική διακονία του έχοντας την συμπαράσταση των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών και ιδιαιτέρως της Εκκλησίας της Ελλάδος και αγωνίζεται δια την ενότητα της Εκκλησίας μας. Ο ρόλος που διαδραματίζει η Ελληνική Ορθοδοξία δεν είναι διχαστικός, ούτε απολυταρχικός αλλά σφυρηλατεί την ενότητα της Ορθοδοξίας με βάση τον Συνοδικό θεσμό και τον σεβασμό των επιμέρους λαών" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδώρητος.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: