06 Ιουλίου, 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας.Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 18,4 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Την ίδια ώρα, η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει την πλειοψηφία των πολιτών να κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Οι ανησυχίες των πολιτών:Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Ειδικότερα, 4 στους 10 απαντούν ότι: Η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί.

Ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Ακόμη, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορονοϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: