16 Ιουλίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (16/7/2019)

Τελευταία ενημέρωση
–Η Άγκυρα αψηφά την Ε.Ε. και συνεχίζει ακάθεκτη στην ανατολική Μεσόγειο.Αποφασισμένη να συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει στην ανατολική Μεσόγειο δηλώνει η Άγκυρα, αψηφώντας τις κοινοτικές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και μειώνεται η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου. 

Δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι το γεγονός πως η Ε.Ε. δεν αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους στην απόφασή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ, «δείχνει πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η Ε.Ε. στο Κυπριακό».

–Σπριντ για νομοσχέδια με μπαράζ συσκέψεων και συναντήσεων
Το πρώτο crash test της νέας κυβέρνησης θα γίνει στο πεδίο της οικονομίας, με το Μέγαρο Μαξίμου να ρίχνει το βάρος εντός και εκτός συνόρων. Οι «προβολείς» πέφτουν στη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ σειρά επαφών με τους θεσμούς έχει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ίδια στιγμή μπαράζ συσκέψεων γίνεται στα υπουργεία εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 22 του μήνα. «Σπριντ» γίνεται για την ολοκλήρωση των πρώτων νομοσχεδίων, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις φορολογικές και αναπτυξιακές διατάξεις.

–Τουρκία: Εισαγωγή στρατιωτικού υλικού 
από τη Γερμανία αξίας 184 εκατ. ευρώ

Στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 184,1 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε η Τουρκία από τη Γερμανία τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, καταδεικνύουν κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Βερολίνο.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας γερμανικού στρατιωτικού υλικού, με βάση την απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση που κατέθεσε στην Μπούντεσταγκ η Σεβίμ Ντάντελεν, βουλευτής του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει η απάντηση, που περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου, οι εξαγωγές αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά «αγαθά για τον τομέα του ναυτικού».

–Συνήγορος Καταναλωτή: Να καταργηθεί 
η χρέωση του ενός ευρώ από τη ΔΕΗ

Την κατάργηση της χρέωσης του ενός ευρώ για την έκδοση χάρτινων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος από τη ΔΕΗ και την επιστροφή των εισπραχθέντων ζητεί με νέα επιστολή του προς την επιχείρηση ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Επικαλούμενος την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. (υπόθεση C-294/18 της 2ας Μαΐου 2019), ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, στην επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, επανέρχεται στο ζήτημα της επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε, «αποτελεί δικαίωμα των τελικών καταναλωτών να λαμβάνουν δωρεάν όλους τους λογαριασμούς τους και τα στοιχεία που αφορούν την τιμολόγηση για την ενέργεια που καταναλώνουν…».

–Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν» δύο 
χρηματοκιβώτια με 97.000 ευρώ

Δύο χρηματοκιβώτια από δύο διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Πολίχνης, και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους περιείχαν συνολικά 97.000 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες «χτύπησαν» αρχικά, γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε εταιρεία εμπορίας μετάλλων. Αφού μπήκαν στο χώρο της εταιρείας, αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα, στην ίδια περιοχή της Πολίχνης, άγνωστοι διέρρηξαν ψητοπωλείο το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: