08 Μαΐου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (8/5/2019)

 
Τελευταία ενημέρωση
–Βουλή: Ανοίγει η αυλαία της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.Στις 18:00 ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέχεια της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η κοινοβουλευτική «μάχη» θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση αναμένεται να πυροδοτήσει μετωπική σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. 

Καθώς απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το πολιτικό κλίμα παραμένει τεταμένο με φόντο την επίθεση του κ. Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, την αναζωπύρωση της αντιπαράθεσης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και τις φωτογραφίες του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου.

–Τελική κίνηση Τσίπρα για αλλαγή κλίματος
Οι εσπευσμένες ανακοινώσεις του προεκλογικού πακέτου παροχών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, είναι το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα για να αλλάξει το κλίμα πριν από τις ευρωεκλογές, που αποτελούν πολύ κρίσιμη μάχη για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός σχεδίαζε να κάνει τις χθεσινές ανακοινώσεις την Παρασκευή το βράδυ κατά την ομιλία του στη Βουλή, πριν από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αλλά οι φωτογραφίες του στο κότερο Παναγόπουλου που μονοπώλησαν την επικαιρότητα τις τελευταίες 48 ώρες, τον ανάγκασαν να αλλάξει τα σχέδιά του.

Το Μαξίμου έπρεπε να εξαντλήσει τα περιθώρια που είχε ώστε να αλλάξει η ατζέντα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή και το έκανε παρουσιάζοντας ένα πακέτο θετικών μέτρων, το οποίο συζητούσε για καιρό με τους δανειστές, ώστε να είναι έτοιμο όποτε το έχει ανάγκη, αν και είναι ακόμα θολό το αν το πακέτο τελεί υπό την έγκριση των θεσμών ή όχι.

–Λ. Αυγενάκης για Τσίπρα: Υπόσχεται 
13η σύνταξη, όταν έχει ήδη κόψει τη 12η!

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο twitter ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορώντας τον ότι αφού απέδειξε πως «ξέρει να περνά χλιδάτα σε κότερα εφοπλιστών» έρχεται λίγο προις τις ευρωεκλογές και «υπόσχεται 13η σύνταξη, όταν έχει ήδη κόψει τη 12η!»

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης αναφέρει τα εξής: «Αφού μας απέδειξε ότι ξέρει να περνά χλιδάτα σε κότερα εφοπλιστών, με πούρα και πλούσια εδέσματα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ως συνήθως, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ! Υπόσχεται 13η σύνταξη, όταν έχει ήδη κόψει τη 12η!»

–Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων
Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, αγνοώντας τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν δίπλα, πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών περίπου 20 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές πλησίασαν το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του αστυνομικού τμήματος και άρχισαν να πετάνε τις μολότοφ, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα επενέβησαν τα ΜΑΤ, αναγκάζοντας τους δράστες να διαφύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

– Θεσσαλονίκη: Συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα 
σε εκλογικά κέντρα Ταχιάου, Νοτοπούλου

Συνθήματα στις προσόψεις των εκλογικών κέντρων των υποψήφιων δημάρχων Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου και Κατερίνας Νοτοπούλου έγραψαν άγνωστοι ζητώντας τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Άδεια στον Κουφοντίνα. Η καταστολή δεν αγγίζει τους επαναστάτες» και «Πόλεμο στο κράτος και το κεφάλαιο», έγραψαν τα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ πέταξαν και τρικάκια με ανάλογο περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: