26 Μαρτίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (26/3/2019)

 
Τελευταία ενημέρωση
–Παραμένει σε εκκρεμότητα η α’ κατοικία.Η αναζήτηση ενός κοινού τόπου μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στο ζήτημα του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι την προσεχή άτυπη συνεδρίαση του Εurogroup στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Αυτό υπογράμμιζε πηγή της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της χθεσινής άκαρπης συνεδρίασης του EWG, το οποίο προετοίμασε τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζοντας ότι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από τη σταδιακή εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

–Ανοίγει τις πύλες το TAXISnet: 
Τι αλλάζει φέτος στις φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει το TAXISnet τις «πύλες» του για την υποβολή και των φετινών φορολογικών δηλώσεων και έτσι, εκτός απροόπτου, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας περισσότεροι από 6,2 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν στο καθιερωμένο ραντεβού τους με την Εφορία.

Οι υπόχρεοι θα έχουν προθεσμία να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως και τις 30 Ιουνίου, ενώ φέτος το δικό του εκκαθαριστικό θα έχει κάθε σύζυγος, ανεξάρτητα εάν το ζευγάρι επιλέξει να υποβάλει κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τους συζύγους, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», είναι το νέο στοιχείο της φετινής φορολογικής δήλωσης, καθώς το νέο έντυπο Ε1 εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περσινό έντυπο.

–Το θετικό γεγονός που θα αλλάξει
 το κλίμα αναζητεί ο κ. Τσίπρας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την αρνητική εξέλιξη με την ένταξη και την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο. 

Το κλίμα που επικράτησε χθες στις παρελάσεις -ιδίως στη Β. Ελλάδα- και την κατάληξη του EuroWorkingGroup, όπου παρέμεινε η εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το νέο σχέδιο νόμου για την προστασία της α’ κατοικίας.

Πολύ καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, μεταφέρει στη «Ν» ότι ο πρωθυπουργός αναζητά ένα θετικό γεγονός που θα ανακόψει το σπιράλ των αρνητικών γεγονότων του τελευταίου διαστήματος και εμφανίζει την κυβέρνηση διαρκώς αμυνόμενη και χωρίς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αναζητά ένα θετικό γεγονός που θα αλλάξει το κλίμα, θα του δώσει την ευκαιρία να προχωρήσει σε δύο, τρεις θετικές πρωτοβουλίες (ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις για χρέη στα ταμεία και την εφορία). 

Που αφορούν την οικονομία και θα του δώσει το χρόνο σε «ήρεμα νερά» να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον χρόνο των εθνικών εκλογών και να δώσει σε καλύτερες συνθήκες τη μάχη των ευρωεκλογών, αν η απόφασή του για τις εθνικές κάλπες είναι ο Οκτώβριος.

– Συνεδριάζει στις 17.00 η Πολιτική 
Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αντικείμενο της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17:00, στα γραφεία του κόμματος, θα είναι η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές.

–Αιγαίο: 47 τουρκικές 
παραβιάσεις την 25η Μαρτίου

Σε 47 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν οκτώ τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (4 F-16, 2 F-4 και 2 CN-235) προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: