13 Δεκεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 13-12-2018
–Σεισμός 4,4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.Σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.26 το πρωί νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 26 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

–Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πολύ σημαντικός» 
ο στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας

«Πολύ σημαντική» για την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας που εκκινεί σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Μιλώντας σε Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε τη σημασία που οι ΗΠΑ αποδίδουν στον συγκεκριμένο διάλογο με την Ελλάδα. 

«Η δική μας άποψη είναι ότι αυτός (ο διάλογος) με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός… Και πραγματικά, δεν συνηθίζεται ο υπουργός Εξωτερικών να συναντάται με κάποιον που εκτελεί χρέη υπουργού. 

Έχει να κάνει με το ποιος κάθεται στην καρέκλα, και για εμάς είναι το ελληνικό έθνος. Και έχει έρθει η ώρα γι’ αυτόν (τον διάλογο) και είναι σημαντικό να τον φέρουμε σε πέρας».

–Καβάλα: Τρεις απανθρακωμένοι σε τροχαίο στην Εγνατία
Τραγικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς σημειώθηκε σήμερα στις 6.30 το πρωί στην Εγνατία οδό πριν από τον κόμβο Χρυσούπολης, κατά τη διάρκεια διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Όπως σημειώνει το proininews.gr από την Καβάλα, η νταλίκα είχε ανατραπεί από τις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ρεύμα προς Καβάλα, στο ύψος της Καρβάλης πριν τα τούνελ.

Το ΙΧ με τους αλλοδαπούς αγνόησε τη σήμανση απαγόρευσης της Εγνατίας Οδού, συνέχισε την πορεία του και καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στην νταλίκα και τις προστατευτικές μπάρες.

–Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Άγκυρα. 
Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 6.30 το πρωί (τοπική ώρα). Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο της σύγκρουσης, ο Βασίπ Σαχίν διευκρίνισε ότι:

Αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών.

–Αρχίζουν έλεγχοι επαγγελματικών λογαριασμών
Μπαράζ ελέγχων ξεκινούν εντός των προσεχών ημερών οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που, αν και είχαν υποχρέωση, δεν δήλωσαν στο σύστημα TAXISnet. 

Τους λεγόμενους «επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς» στους οποίους οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν.

Η προθεσμία για τη δήλωση των επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών έληξε χθες και από σήμερα όσοι υπόχρεοι δεν συμμορφώθηκαν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ, εφόσον εντοπιστούν από τους ελεγκτές. 

Όσοι μη συμμορφωθέντες δηλώσουν εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς αυτούς θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο μόλις 100 ευρώ.

–Στρασβούργο: Έκκληση στους πολίτες για τη σύλληψη του δράστη
 Το προφίλ του δράστη δίνουν κομμάτι κομμάτι στη δημοσιότητα οι γαλλικές αρχές ενόσω συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ανθρώπου.

Όπου άφησε πίσω του μία πόλη τραυματισμένη και έφερε ξανά στα χείλη των Γάλλων το σύνθημα «je suis (αυτή τη φορά) Strasbourg».

Απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν τις έρευνες, η τοπική αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία του δράστη, του 29χρονου Σερίφ Σεκάτ. 

Ο οποίος άνοιξε πυρ στη χριστουγεννιάτικη αγορά την Τρίτη το βράδυ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους (ανάμεσά τους μία γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή) και να τραυματιστούν άλλοι 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια: