16 Σεπτεμβρίου, 2018

ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Η επιστροφή από τον οίκο Standard and Poor's, μετά από 6,5 χρόνια, της Κύπρου σε επενδυτική βαθμίδα είναι «η ισχυρότερη επιβεβαίωση της συνετής διαχείρισης που ακολουθήσαμε και ακολουθούμε», έγραψε στο twitter o Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

«Η οικονομία μας ανακάμπτει με τους καλύτερους οιωνούς», πρόσθεσε. Εξάλλου, στην έκθεση του για την κυπριακή οικονομία ο οίκος αναφέρεται και στο Κυπριακό, εκτιμώντας ότι:

Η στασιμότητα στις συνομιλίες για την επανένωση του νησιού φαίνεται ότι παραμένει, μετά την κατάρρευσή τους στην Ελβετία το 2017. Επίσης, ο οίκος δεν αναμένει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου γύρω από το θέμα των υδρογονανθράκων. 

Σε επενδυτική κατηγορία, ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια στην κατηγορία «σκουπίδια», αναβάθμισε την κυπριακή οικονομία ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings, θέτοντας σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της οικονομίας.

Ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε αργά το βράδυ της Παρασκευής τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο BBB-/A-3` από `BB /B`.

Σημειώνεται ότι ο S&P ήταν ο πρώτος, από τους μεγάλους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, που είχε υποβαθμίσει την κυπριακή οικονομία στα σκουπίδια, τον Ιανουάριο του 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: