07 Αυγούστου, 2018

«ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ»

 

Ο πρώην Γ. Διευθυντής της ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος Αντώνης Ζαμπέλης με αφορμή τον διορισμό του νέου Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα ως αγενής που είναι απέστειλε προς δημοσίευση στον φίλο του από παλιά Σωτήρη Τζούμα άλλο καλό παιδί και αυτό κατάπτυστο κείμενο με τίτλο: Που πας Κωνσταντίνε Δήμτσα;

Ο Τζούμας το εδημοσίευσε στο Ιστολόγιό του όπως ήταν φυσικό όταν και αυτός πριν τρεις ημέρες είχε ευχηθεί στον κ. Δήμτσα και Υπουργός. Μεγάλη πρεμούρα ρε παιδιά γι΄ αυτόν το διορισμό γιατί άραγε;

Αφού μας ενημέρωσε λοιπόν ο Ζαμπέλης ότι έχουμε Αριστερόφρων Κυβέρνηση μας θύμισε πως εισήλθε ο κ. Δήμτσας στους κόλπους της Διοικούσης  Εκκλησίας επί Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου προσπαθώντας με τα ανυπόστατα γραφόμενά του να μέμψει τον κ. Δήμτσα ως ανεπαρκή και ότι άλλο φαντάζεται ο αποτυχημένος πρ. Διευθυντής της ΕΚΥΟ Ζαμπέλης.

Αυτός ο κύριος βγήκε από την ναφθαλίνη ξαφνικά να μας πει τι; Γιατί ο κ. Δήμτσας προήχθη ως Διοικητής του Αγίου Όρους. Γράφει ότι εγκατέλειψε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αυτή την αμαρτωλή και καταχρεωμένη όπως θυμάστε και μετά από δυο χρόνια που ανέλαβε τα καθήκοντά του μεταπήδησε στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Μα που ζει ο Ζαμπέλης δεν γνωρίζει τι έγινε με την Αλληλεγγύη; Δεν άκουσε τίποτα; Δεν θυμάται τις αρπαχτές που γινόντουσαν και έφτασε εκεί που έφτασε η Αλληλεγγύη;

Δεν ξέρει ποιοι είναι ακόμη υπόδικοι για την συγκεκριμένη υπόθεση; Δεν του είχε μιλήσει ποτέ ο άλλοτε πανίσχυρος και πνευματικός του πατέρας όπως λέει ο μακαριστός Ιωαννίνων Θεόκλητος; Η υποκρισία έχει και τα όριά της!!!

Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο Ζαμπέλης για την σημερινή Διοίκηση της Αποστολής, ούτε για τα έσοδά της, ούτε και για τις δαπάνες της, διότι έχον γνώση οι φύλακες, γι’ αυτό και τα ελεγκτικά όργανα της νυν και της επόμενης Κυβέρνησης μπορούν οποιαδήποτε ώρα αφού οι πόρτες της Αποστολής είναι πάντα ανοιχτές να ελέγξουν χωρίς μεσίτες και κολλητούς όπως παλιά πριν την εκλογή Ιερωνύμου γιατί βλέπετε όλοι δεν είναι μπαγάσηδες σε αυτή την ζωή.

Μήπως όμως μπορεί ο Ζαμπέλης να μας ενημερώσει πόση είναι η προίκα που παρέλαβε ο νυν Αρχιεπίσκοπος σε χρεολύσια από τον προκάτοχό του; Ή μήπως μπορεί να μας πει από ποιο ταμείο λείπουν τα 350 εκατομμύρια δρχ. για την ανακαίνιση της Έπαυλης του Ψυχικού που διέμενε ο μακαριστός Χριστόδουλος.

Η εποχή των πιέσεων, των υποσχέσεων, του λαδώματος και των συμβιβασμών έχει περάσει πρέπει να ξέρει ο Ζαμπέλης. Τα γραφόμενά του μου θυμίζουν κείμενα του Ι. Δρακόπουλου ο οποίος χειριζότανε την Ιστοσελίδα της Εκκλησίας και αναρτούσε ακροδεξιά κείμενα, αλλά όταν γινότανε ντόρος τα κατέβαζε αμέσως κατ΄ εντολή του μεγάλου.

Ο Ζαμπέλης αναρωτιέται μέσα από το άρθρο του τι επαγγελματική επάρκεια έχει ο κ. Δήμτσας αφού ήταν μόνο ένας Δημοσιογράφος.

Μήπως μπορεί να μας γράψει ο περίεργος τύπος σήμερα Ιερέας της Ρουμανίας Δημήτρης Φουρλεμάδης, αυτόν που έδιωξε με τις κλωτσιές από τον Alpha ο κ. Κοντομηνάς  αυτός τι σπουδές είχε όπου είχε διοριστεί και Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη τι δουλειές έκανε εκεί που πηγαινοέφερνε τους βλάχους της Ρουμανίας;  Η αμοιβή του βέβαια ήταν τεράστια.

Για το έργο και τις ημέρες του Φουρλεμάδη στην Πεντέλη τα γράφει λεπτομερώς σε δυο βιβλία του ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης και αδελφός της Ιεράς Μονής Πεντέλης π. Τιμόθεος Κιλίφης (Α.Βιβλίο «Απόπειρες Άλωσης της Ι.Μ. Πεντέλης–Β.Βιβλίο «Θέσεις και Απαντήσεις σχετικά με τις Απόπειρες Αλλοτρίωσης της Ι.Μ. Πεντέλης»).

Ο Ζαμπέλης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν διορίστηκε στην ΕΚΥΟ με μεγάλη και αφόρητη πίεση του τότε Ιωαννίνων εγκατέστησε στο γραφείο του μια ντουζίνα τεχνοκράτες φέρνοντάς τους από την Εμπορική Τράπεζα όπου ήτο και αυτός εκεί πριν διοριστεί στην ΕΚΥΟ και δαπανούσαν αρκετά χρήματα τα οποία επήγαιναν εκεί που ήξεραν μόνο αυτοί και ο τότε Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Γράφει ο μπαγάσας ότι δεν ερωτήθη ο Οικουμενικός Θρόνος για τον διορισμό του κ. Δήμτσα στο Άγιον Όρος, γιατί να ερωτηθεί; Μήπως απειλήθηκε η μνημόνευση του ονόματος του κ. Βαρθολομαίου  στο Άγιον Όρος; Όσοι τον μνημονεύουν βέβαια με αυτά που πράττει με τον Πάπα και για άλλα πολλά.

Τον κ. Βαρθολομαίο αρκετά τον χαϊδέψαμε, θα έπρεπε από μόνος του  να καταλάβει κάποια στιγμή ότι δεν είναι μονάρχης στην Εκκλησία του Χριστού και καλώς έπραξε η Πολιτεία έστω και αργά να του δώσει το μάθημά του. Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει ο ίδιος και οι αυλικοί του στις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και τα Πατριαρχεία προς χάριν του μπεζαχτά!!!  

Διαβάζοντας προσεκτικά τις γραμμές του κειμένου του Ζαμπέλη, διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα ότι ο στόχος του δεν είναι αυτός για τον οποίο γράφει, αλλά η εκδούλευση του Φαναρίου και της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών, διότι όσα αναφέρονται στο επαίσχυντο κείμενό του ουδόλως αγγίζουν τον Αρχιεπίσκοπο ή τον κ. Δήμτσα.

Ο Ζαμπέλης όμως αν είχε αυτιά να ακούνε την κοινωνία, νου καθαρό, μάτια ανοικτά χωρίς παρωπίδες,  να δει το έργο της Αποστολής δεν θα έγραφε ποτέ με τόση αφέλεια ένα άρθρο.

Η πικρία του όμως, του έχει σκοτεινιάσει το νού αλλά γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο ίδιος διότι αυτός ο «μεγάλος» τεχνοκράτης το καλοκαίρι του 2011 επραγματοποίησε σε άγνοια της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου αγοραπωλησία ενός οικοπέδου σε κάποιον οδοκαθαριστή και αυτομάτως σε ένα τέταρτο μετά διαπραγματευότανε με άλλο πρόσωπο το ίδιο οικόπεδο οπότε καταλαβαίνετε τι έπαιξε εκεί…

Μετά από αυτό λοιπόν η Δ.Ι.Σ. και όχι ο Αρχιεπίσκοπος όπως διαδίδει δεν του ανανέωσε την απόσπασή του από την Εμπορική Τράπεζα όσο και αν προσπάθησε ο τότε προστατευόμενός του Ιωαννίνων Θεόκλητος έτσι απεπέμφθη από την ΕΚΥΟ. Αυτή είναι πραγματικότητα για να τελειώνουμε με τον κάθε κομπλεξικό Αντώνη Ζαμπέλη. 

Εμείς όμως λόγω των ημερών προσευχόμεθα γι’ αυτούς τους σκοτεινούς τύπους Ζαμπέληδες, Τζούμηδες και τους λοιπούς με το κάτωθι Τροπάριο:

Σωμάτων μαλακίας και ψυχών αρρωστίας, θεογεννήτρια, των πόθω προσιόντων τή σκέπη σου τή θεία, θεραπεύειν αξίωσον, η τόν σωτήρα Χριστόν ημίν αποτεκούσα.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: