11 Αυγούστου, 2018

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΑΒΡΟΦ ΜΕ ΠΟΜΠΕΟ


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, αποδοκίμασε με κατηγορηματικό τρόπο τις νέες αμερικανικές κυρώσεις. 

Οι οποίες επιβλήθηκαν με βάση τις δήθεν πληροφορίες που σχετίζονται με την λεγόμενη υπόθεση Σκριπάλ. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, υπογράμμισε ότι «ούτε οι ΗΠΑ. 

Ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα στο διάστημα που επακολούθησε μετά το συμβάν στο Σάλσμπερι δεν παρουσίασε ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει παρόμοιους ισχυρισμούς».

Λαβρόφ και Πομπέο, συμφώνησαν επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλα τα θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Μόσχα και την Ουάσιγκτον.

Συζήτησαν επίσης μια σειρά διεθνών θεμάτων ζητήματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στη Συρία καθώς και άλλα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: